KıbrısManşetSiyasetSürmanşetTürkiyeVideo Galeri

Halk siyasilerden bıktı! “Vali atayın bu iş bitsin”

UBP, hükümeti kuramadı… CTP ellerini ovuşturarak bekliyor… Siyasiler toplumun ‘masgarası’ oldu… Halk barut fıçısı gibi, patlamaya hazır… Vatandaş GIYNIK Gazetesi’ne konuştu:

GIYNIK MANŞET

UBP, hükümeti kuramadı… CTP ellerini ovuşturarak bekliyor… Siyasiler toplumun ‘masgarası’ oldu… Halk barut fıçısı gibi, patlamaya hazır… Vatandaş GIYNIK Gazetesi’ne konuştu!

“SEÇİM YAPSANIZ NE OLACAK?”

Kıbrıs Türk Halkı, 1,5 aydır hükümetsiz başıboş kaldı. GIYNIK sokağa indi, vatandaşın nabzını tuttu. Siyasilerin basiretsizliğinden bıkıp usanan vatandaş, “Başımıza vali atasınlar bitsin bu iş” diyecek kıvama geldi… “Bir kez daha seçim lafı bile duymak istemeyen vatandaş, “Patlama noktasına geldik, vali atasalar en azından bir istikrar olur, her gün hükümet kurup bozmak zorunda kalmazlar” diyerek siyasilerle dalga geçti. “Seçim yapsalar ne olur?” diyen vatandaş, “Nasıl olsa başkaları tarafından idare ediliyoruz, bize demokrasi oyunu oynamaktan vazgeçsinler, artık sabrımız kalmadı, barut gibi patlayacağız” dedi.

SANER: HP İLE AL-VERE BİLE GİREMEDİK

Hükümeti kurma görevini alan Ersan Saner sınavdan geçemedi… Saner bugün görevi iade edecek ama öncesinde UBP PM toplanacak. Saner, “HP ile ilk görüşmeye ön koşulsuz oturduk” derken, DP ve YDP ile de azınlık hükümeti konusunda da uzlaşı çıkmadığını açıkladı. Saner “HP ile heyetler arası al ver sürecine bile giremedik” dedi.

DÖRTLÜ YENİDEN Mİ?

Siyasi kulislerde dolaşan iddialara göre, HP ve Serdar Denktaş ‘güdümündeki’ DP’nin, UBP ile hükümet kurma çalışmalarını ileriye götürmemelerinin perde gerisinde CTP ile dörtlü koalisyon için anlaşma sağlanması var. Saner’in hükümet kurma görevini iade etmesini bekleyen CTP, HP, DP ve TDP’lilerin dörtlü koalisyon için flörtleşmeye başladığı da konuşuluyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu