KıbrısManşetSiyasetToplum

Halk size güvenmiyor anlamıyor musunuz?

Sizler Külliyeye ayırdığınız bütçeden, danışman ordunuzdan, örtülü ödeneklerinizden, üçlü kararname atamalarınızdan, dış temsilciliklerden, kutlamalarınızdan, makam araçlarınızdan ne kadar tasarruf yaptınız?

Ne akılla, ne mantıkla, ne vicdanla ne de ahlaki ve etik değerlerle izahı edilemeyecek bir dönem yaşıyoruz.

Sen halktan parayı kes, adına depremzedelere yardım de, bir taraftan da başbakanlığa veteriner istihdam et!

Var mı bunun bir izahı Yok…

Siyasetten geçtim, bunun adı “ düpedüz AHLAKSIZLIKTIR”

Başbakanlığa sözleşmeli veteriner istihdam etmek ne demek?

Başbakanlıkla  veteriner kadrosunun ne gibi bir bağlantısı olabilir? Başbakanlıkta mandıra mı var da bizim bilgimiz yok!

Gerçekten rezilsiniz..

Fakat rezillik bununla da sınırlı değil.

Böyle bir dönemde izaz ikram bütçelerinin %75 oranında açılmasını da istiyorlar.

Hepimiz de idraki içindeyiz ki, Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrası Kıbrıs’ın her yerinde her karesinde hissedilen acı ve derin üzüntü yanında yerel yönetimlerin öncülüğünde halk müthiş bir dayanışma örneği gösterdi ve herkes elindeki imkanlar ölçüsünde Türkiye’nin yardımına koştu.

Halk 7’den 70’e seferber oldu ve hala devam ediyor bu dayanışma. Üstelik Kıbrıs’ın Türkü, Rum’u Türkiye’de yaşanan bu felaketin bir nebze de olsa yaralarını sarmak için uğraş verdi. Üstelik ülkeyi yöneten ırkçı şövenist anlayışa rağmen.

Kısacası ülkeyi yönetenler siyasi rant ve şov peşinde koştururken, Kıbrıs Türk Halkı böylesi zor zamanlarda Türkiye’deki halkları yalnız bırakmadı. Hükümet edenler şimdi diyor ki; biz kanun hükmünde kararname çıkarttık  şu şu maaş dilimleri ve şu şu oranlarda kamu çalışanlarından kesinti yapacağım. Haliyle kamu çalışanları ve emekliler hükümet edenlere güvenmediği için buna itiraz edildi ve konu yargıya taşındı. Düşünebiliyor musunuz, halk ülkeyi yönetenlere güvenmiyor, güvenemiyor!

Peki neden?

Sebebi çok net aslında.

Bu ülkede genel anlamda siyaset kurumuna halkın zerre kadar itimadı kalmadı, bunu biraz daha özele kaydırırsak ülkeyi yönetenlere ve içlerinde barındırdıkları anlayışa ise zerre kadar güven duymuyor hiç kimse. Nitekim bu kişilerin siyasi geçmişleri dahil bugüne kadar halkın önüne koyabilecekleri ve toplumsal fayda sağladıkları tek bir icraatları olmazken, siyasi ikballeri için rant ve kişisel menfaat sağladıklarına onlarca kez şahitlik ettik hepimiz bu ülkede..

Sizler Külliyeye ayırdığınız bütçeden, danışman ordunuzdan, örtülü ödeneklerinizden, üçlü kararname atamalarınızdan, dış temsilciliklerden, kutlamalarınızdan, makam araçlarınızdan ne kadar tasarruf yaptınız?

Diğer Haberler

Başa dön tuşu