KıbrısManşet

Halk yeni hükümetten ne bekliyor?

Halk, ekonominin toparlanmasını, ülkede ucuzluk ve huzur sağlanmasını isterken, UBP, DP ve YDP’yi uyardı

Halk, ekonominin toparlanmasını, ülkede ucuzluk ve huzur sağlanmasını isterken, UBP, DP ve YDP’yi uyardı

Siyasi çevrelere göre; “Koalisyon başarılı olursa tarihe geçer, başarısızlıkta birçok isim siyasiler çöplüğüne düşer” 

HALK YENİ HÜKÜMETTEN NE BEKLİYOR? UBP-DP-YDP hükümeti tamam gibi. Her ne kadar da bir kısım vatandaş, “Fasulyenin yahnisi, gitti geldi aynisi” dese de icraatın başına oturacak olan koalisyon hükümetinden (büyük olmasa bile) beklentileri var. TİKEN’e yeni hükümet konusunda konuşan vatandaşların beklentileri ana hatlarıyla şöyle: Ekonomide iyileşme sağlanması, enflasyonun önünün kesilmesi, partizanlığın durdurulması, ucuzluğun sağlanması, suç oranlarının düşürülmesi, ilaç yokluğunun sonlandırılması, muhalefet partileri ile gerginlik yaşamadan işbirliği sağlanması ve en önemlisi bu toprakların öznesi olan insanlara adil davranılması, gençlerin göç yollarının kapanması.

 

YANLIŞLARINI DÜZELTME ŞANSI… TİKEN’e konuşan siyasi çevreler ise “Faiz Sucuoğlu ve oluşturulacak kabine halkı şaşırtacak derecede başarılı olmak zorunda” derken, şu yorumu da ekliyor: “UBP-DP-YDP koalisyonu yakın geçmişte denendi. Oldukça başarısız bir hükümetti. Ancak, seçmenin oyları şöyle ya da böyle bu üç partiyi yeniden iktidar koltuğuna oturttu. Başka deyişle ‘yanlışlarınızı düzeltiniz’ dendi. Bu partilerdeki yetkililer kendilerine sağlanan bu ikinci şansı iyi kullanırsa, tarihe başarılı bir hükümet olarak geçer. Eskisi gibi vatandaştan uzak, dağınık, kavgalarla dolu, yolsuzluğun, partizanlığın tavan yaptığı bir icraatı seçerlerse, partileri kalsa bile kendileri siyaset sahnesinden silinir. Başarısız siyasiler çöplüğüne atılırlar.”

 

EN BAŞTAN BELLİ OLAN BİR KOALİSYONDU… Bu arada, geçtiğimiz Cuma günü oluşan gelişmeler aslında Başbakan ve UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun hükümeti kurma görevini aldığı ilk günden kafasındaki koalisyona gidildiğini gösteriyor. Gerek CTP gerekse HP ile yapılan koalisyon arayışlarında “fazla samimi olunmadığı” CTP ve HP yetkililerinin açıklamalarının özetini oluşturuyor. Zaten DP ve YDP yetkilileri de UBP ile anlaştıklarını çeşitli vesilelerle ima etmişti. Hatta YDP’den doğrudan “UBP ile anlaştık” açıklaması dahi gelmişti. Pürüz DP idi, Sucuoğlu kabul etmese de DP’nin sonuna kadar önce bakanlık sonra daire ve kurum pazarlığı yaptığı herkesin malumu. Kimin neyi verdiği, kimin neyi aldığı bir-iki gün içinde belli olacak. 23 Ocak seçimlerinde UBP 24, CTP, 18, HP 3, DP 3 ve YDP 2 sandalye kazanmıştı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu