KıbrısToplumYaşam

Halk zaten size güvenmiyor

Kaldı ki bu tespiti ortaya atan Başbakan Ünal Üstel’e karşı halkın çok ayrı bir güvensizliği söz konusu malum sebeplerden dolayı

Türkiye’de yaşanan deprem sonrası ülkemizde de insanlar ikamet ettikleri evlerinin depreme karşı ne kadar dayanıklı olduğu konusunda ciddi endişeler duyuyorlar. İmkanı olanlar bu anlamda kişisel uğraşları ile yaşamakta oldukları evlerin dayanıklılık testini ehli ve uzman kişilerden hizmet satın alarak yapmaya çalışıyorlar Ülkede  böyle bir hava hakimken önceki gün Başbakan Ünal Üstel çıkıyor  ve diyor ki, Kıbrıs’taki evler 8 şiddetine kadar depreme dayanıklıdır.

Sayın Başbakan’ın bu tespiti  hangi bilimsel verilere dayanarak yaptığını haliyle merak ediyoruz.  Hangi uzman veyahut uzmanlar ne zaman böyle bir çalışma yapmışlar?

Bu çalışmalar sırasında hangi yöntemleri kullanmışlar ve böylesi hassas bir tespit yapmışlar ki koskoca başbakan çıkıp elinde hiçbir dayanak yokken,  rakam da vererek böyle bir açıklama yapabiliyor!

Nitekim bugün hepimiz de biliyoruz ki ülkeyi yönetenlere halk güvenmiyor ve inanmıyor. Bu zaten bilinmeyen bir şey de değil.

Kaldı ki bu tespiti ortaya atan Başbakan Ünal Üstel’e karşı halkın çok ayrı bir güvensizliği söz konusu malum sebeplerden dolayı.

Şöyle ki;  Ünal Bey bugün başbakan da olsa, siyasi hayatı süresince halkın önüne koyabileceği olumlu  bir referansı yok.

Hoş bu sadece Ünal Bey’in özelinde bir durum da değil. Bugün hükümet mensuplarının birçoğuna aynı gerekçelerle halk güvenmiyor. Dolayısıyla bir konu hakkında üstelik kaynak göstermeksizin, hiçbir bilimsel veriye dayanmadan açıklama yapmaya meraklı yetkililere güven sıfırdır bu ülkede… Eminim onlar da bunun farkındadırlar ama maalesef idraki içinde değiller. Bu nedenle naçizane bir tavsiyem olsun onlara, halk size zaten güvenmiyor. Elbette halkın size güvenmemesinin haklı ve yeterli nedenleri vardır. Dolayısıyla bir konu hakkında elinizde yeterli bilgi, veri kısacası kaynak dayanak  yoksa konuşmayın…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu