KıbrısManşetToplum

“Halkın denizlere ücretsiz ulaşım hakkı engellenemez”

Plajlar Halkındır; Beleşe Deniz Hareketi aktivistleri, Escape Beach Club'ta bir ailenin girişine sorun çıkarıldığı ve çocukların sandviç yemesine izin verilmediği gerekçesiyle eylem düzenledi. Düzenlenen eylemde halkın 100 metrelik kıyı şeridine girişinin hiçbir şekilde engellenemeyeceği vurgulandı


TÜM PLAJLAR HALKINDIR!

Patlak: Plaja ücretsiz girdiler sandviçleriyle piknik yaptılar, haklarını söke söke aldılar!

ÇOCUKLARIN YEDİĞİ SANDİVÇLERE BİLE TAHAMMÜL EDEMEDİLER… ‘Plajlar Halkındır; Beleşe Deniz’ Hareketi tarafından uzun yıllardır sürdürülen halkın denize ücretsiz ulaşımının sağlanması mücadelesi yılgınlık göstermeden devam ediyor. 9 Temmuz Cumartesi günü çocuklarıyla birlikte Escape Beach Club’a giden bir vatandaşın plaja ücretsiz girişine uzun tartışma sonrası izin verilirken, çocuklarının yanında getirdikleri sandviçleri yediği gerekçesiyle tesisten dışarıya çıkarılmışlardı. Sosyal medyada yayılan ve çığ gibi büyüyen bu olayın ardından ‘Sandviçini al da gel’ sloganıyla düzenlenen eylemde, yurttaşların 100 metrelik kıyı şeridine girişinin hiçbir şekilde engellenemeyeceği ve ücret talep edilemeyeceği vurgulanarak, bu konuda Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karara dikkat çekildi.

TÜM DENİZLERİN HALKA AİT OLDUĞU BİR KEZ DAHA GÜR SESLE VURGULANDI… Escape Beach Club’dan dışarıya çıkarılan ailenin de çocuklarıyla birlikte katıldığı eylemde, eylemciler plaja girerek tesisin hiçbir imkânından yararlanmadan denize girip yanlarında getirdikleri sandviçler ile piknik yaptı. Eylemde yapılan açıklamada, yasal düzenlemelere dikkat çekilerek, plaj girişlerinde ücret talep edilemeyeceği; şezlong, duş ve şemsiye gibi hizmetlerin ücretlerinin ise cüzi miktarda olabileceğine vurgu yapıldı. Bu konuda hükümete ve belediyelere görev düştüğünü ifade eden ‘Plajlar Halkındır; Beleşe Deniz’ Hareketi aktivistleri, halkın denizlere ücretsiz ulaşım hakkının engellenemeyeceğini belirtti. Yapılan açıklamada, “Denize ücretsiz ulaşmamızı engelleyen sermayenin karşısında olmaya, her gün daha da büyüyen bir güçle ve bilinçle mücadele etmeye devam edeceğiz” denilerek, tüm plajların halka ait olduğu bir kez daha vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu