KıbrısManşetSiyasetToplum

Halkın Partisi dokunulmazlıklarla ilgili çağrısını yineledi!

Halkın Partisi olarak bir süreden beridir Milletvekilliği dokunulmazlıklarını gündeme getirmiş ve kürsü dokunulmazlığı dışındaki dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde çağrılarımız olmuştur.

Özellikle son zamanlarda gelişen farklı olaylar ve soruşturmalarla ilgili olarak çeşitli parti mensubu milletvekillerinin isimleri geçmektedir.

Polise yansıyan rüşvet iddialarından tutun da, sahte diploma olayına kadar milletvekilleri dahil bir çok kişinin adının karıştığı bu olaylarla ilgili olarak polis soruşturmalarının salim yürütülebilmesi ve olası bir suçun yargıya taşınması anlamında dokunulmazlıkların kaldırılması önem arz etmektedir.

Bu yüzden, daha önce de belirttiğimiz üzere, kürsü dokunulmazlığı hariç tüm dokunulmazlıkların kaldırılması çağrımızı yineleriz.

ÜSTEL’İN SÖYLEMLERİ YETERSİZ VE EKSİKTİR
Başbakan Ünal Üstel’in geçtiğimiz gün “yargıya ve polise güvenimiz tamdır” demesi hem yetersiz hem de eksiktir. Çeşitli olaylara isimleri karışan vekillerin kendilerine dair bir şüpheleri yoksa hiç tereddüt etmeden dokunulmazlıklarının kaldırılmasını derhal talep etmeleri gerekmektedir.

Bununla birlikte dokunulmazlıklara ilişkin sorduğumuz sorunun yanıtı halen alabilmiş değiliz. Herhangi bir milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik Başsavcılıktan bir talep gelmesi durumunda, buna evet oyu verecek misiniz ?

Diğer Haberler

Başa dön tuşu