KıbrısManşet

Halkın Partisi, YSK’ya milletvekili başvurularını gerçekleştirdi

Halkın Partisi 23 Ocak erken seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu’na milletvekili adaylık başvurusunu yaptı.

“PAHALILAŞMAYA FAKİRLEŞMEYE DUR DİYECEĞİZ”

Halkın Partisi 23 Ocak erken seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu’na milletvekili adaylık başvurusunu yaptı.

Adaylık başvuruları yapıldıktan sonra açıklamalarda bulunan Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, memleketin sahipsiz olmadığını ve fakirleşmeye dur diyeceklerinin altını çizdi. Ülkenin ekonomik krizle boğuştuğuna dikkat çekerek, halkın bu ekonomik krizde yalnız başına bırakıldığını belirtti. Özersay, “Biz buna dur demek için buradayız. Halkın Partisi, bu memleket sahipsiz değil demek için bu yola çıktı. Bu pahalılığa bu fakirleşmeye bir dur demek gerekir. Pahalılaşmaya da fakirleşmeye de dur diyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Gıynık Gazetesi mikrofonlarına açıklama yapan Ayşegül Baybars seçime hazır olduklarının altını çizdi.

Jale Refik Rogers ise “Bugünlerin geçmesine az kaldı” diyerek “muhalefet olduğumuz süreyi halk ile birlikte geçirdik ve öyle olmaya devam ediyor. Halkın Partisi bu seçimden anahtar olarak çıkarak hükümetin bir ortağı olacak. Halkın Partisi 3 yıllık dönemde halkın hayatına dokunacak çok fazla şey yaptı. Hükümette olduğumuz dönemde başladığımız birçok proje vardı ve  seçim sonrası bu projeleri hayata geçireceğiz aktif bir dönem olacak” dedi.

“HALKA YENİDEN UMUT OLMAK İÇİN BURADAYIZ”

Erek Çağatay, Sıkıntı bir süreçten geçildiğini aktararak halka yeniden umut olmak için aday olduklarını ifade etti. Halkın seçim değil geçim derdinde olduklarının bilincine sahip olduklarını belirten Çağatay, bu bilinç ile adımlarını atıklarını aktardı. Çağatay, “Halkın Partisi olarak temiz siyaset, sosyal adalet üzerine politika yapıyoruz. Bu memleket sahipsiz değildi. Mecliste görev yapmak ve halk için çalışmak için buradayız”

Yenal Senin, “Bizim için yeni bir dönemin başladığı ve hükümet deneyimi yaşayan bir partiyiz. Bizim için önemli olan ekonomi ve sağlık alanında tekrar ayağa kalkmak ve bunun için 50 iddialı, genç ve kadın adayın çoğunlukta olduğu milletvekiline adayına sahibiz ve seçime hazırız”

Gülşah Sanver Manavoğlu, “Son 4 senelik dönemde ciddi bir tecrübe kazandık. Artık kriz yönetiminde ne yapacağını bilen bir partiyiz. Halkı rahatlatmak için üzerine gideceğimiz birtakım projelerimiz var” ifadelerine yer verdi.

CANLI AKTARIM- ELİF DÜLGER

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu