KıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

Hamitköy’de tel tuzak kuran kişiye yasal işlem uygulandı

Hamitköy’de bir tarlada tel tuzak kurduğu tespit edilen kişi hakkında yasal işlem uygulandı, iki asgari ücret tutarında para cezası kesildi

KKTC Avcılık Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, Hamitköy Barajı’nın yakınlarındaki bir kavun ve börülce tarlasında tel tuzak kurduğu tespit edilen kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Açıklamada, uygulanan yasal işlem sonucu tuzak kuran şahsa iki asgari ücret tutarında para cezası kesildiği de bildirildi.

Açıklama şu şekilde:

“28.08.2023 tarihinde 1189 ihbar hattına gelen ihbar üzerine, Dikmen av koruma ofisinde görevli av korucularımız Hamitköy barajının yaklaşık 200 m kuzey batısında ekilmiş kavun ve börülce (bostan) tarlasında kurulu vaziyette 10 adet tel tuzak tespit edilip, el konuldu. Lefkoşa adli şube polisi olay yerine gelerek emare olarak tel tuzaklar alındı, polise giderek adını sonradan öğrendiğimiz E. B. hakkında yasal işlem başlatılmış olup, şahsa iki asgari ücret sabit para cezası kesilmiştir. İhbarın sonuçlanması adına, hassas davranarak ivedi şekilde bölgeye intikal eden Lefkoşa Adli Şube Polis Müdürlüğü’nde görevli polis mensuplarına teşekkür ederiz. Tüm avcılarımızdan yasalara uymaları ve uymayanları uyarıp sürdürülebilir avcılık gereğini bu ve benzeri olaylarda 1189 ihbar hattımıza ulaşarak gerekli şikayetleri yapabileceklerini hatırlatmak isteriz.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu