KıbrısManşetToplum

Harmancı, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katılacak

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, 25-27 Ekim 2022 tarihlerinde yapılacak Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 43. Genel Kurulu'na katılacak

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Strazburg’da 25-27 Ekim 2022 tarihlerinde yapılacak Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 43. Genel Kurulu’na katılacak.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan LTB Başkanı Harmancı, “Avrupa’da tüm muhataplarımıza ülkemizde gerçekleşen adına reform denen bizlere göre kriterlerin siyasi hesaplara göre elendiği sadece coğrafi birleştirme içeren, hiçbir katılımcı sürecin yaşanmadığı kısaca demokrasinin ‘d’sinden bahsedilemeyeceği süreci bir kez daha aktaracağız” dedi.

Harmancı, “Bizim için bu saatten sonra önemli olan 51/95 sayılı yasada Lefkoşa’nın haklarının bir milim geriletilmemesi” ifadelerini kullandı.

Harmancı, Meclis tutanaklarının ortada olduğuna işaret ederek, “Kimlerin bu sürece ne katkı verdiği ortada halkın bunları da bilmeye hakkı var. Biz son ana kadar bunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu