KıbrısManşet

Harmancı’dan havadan müdahale için kalıcı iş birliği istedi

LTB Başkanı Harmancı, "Ülkenin ihtiyacı belli: Erken müdahale için havadan söndürme uçak ya da helikopteri ve tüm adayı ilgilendiren bu konularda iki taraf arasında kalıcı iş birliği" dedi.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Geçitköy bölgesinde yaklaşık bin dönümlük alanı etkileyen, yerleşim bölgelerini tehdit eden yangınla ilgili bir paylaşımda bulundu.
Harmancı, kişişel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangınlara havadan müdahalenin önemine dikkat çekerek, Türkiye ile kalıcı iş birliği çağrısı yaptı.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, paylaşımdan şunları kaydetti:
“Ekiplerimiz görevliler tarafından yönlendirilen noktalarda ellerinden geldiğince müdahale ettiler, tüm gün bölgede canla başka çalışan başta itfaiye, sivil savunma, asker, polis ve tüm bölgelerden gelen belediye, tarım, sivil ve özel sektör çalışanlarının özverili çalışmaları kocaman bir teşekkürü hak ediyor.
Bölgeden gelen bilgiler yangının şu an kontrol altına alınma noktasında olduğu, havadan müdahalenin çok etkili olduğu yönünde.
Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek mümkün değil, ülkenin ihtiyacı belli: Erken Müdahale için havadan söndürme uçak ya da helikopteri ve tüm adayı ilgilendiren bu konularda iki taraf arasında kalıcı işbirliği .
Tüm ülkemize bir kez daha geçmiş olsun…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu