KıbrısManşetToplum

Hasarlı köprü yıllardır aynı

Karayollarımız, refüjlerimiz, yol çizgilerimiz, tabelalarımız, aydınlatma direklerimiz kısacası trafik güvenliğimiz sınıfta kaldı

Karayollarımız, refüjlerimiz, yol çizgilerimiz, tabelalarımız, aydınlatma direklerimiz kısacası trafik güvenliğimiz sınıfta kaldı

DEVRİM DEMİR

NERESİNDEN TUTSAK ELİMİZDE KALIYOR
Trafik kazasız gün geçmeyen ülkemizde, kazaların başlıca sebepleri arasında sürücü hataları gelse de karayollarımızın güvensizliği ve yetersizliği de büyük tehlike yaratıyor. Bariyer ve kavşakların standartlardan yoksun oluşu, yollarımızı tehlikeli hale getiriyor. Çevre yolu hayata geçse de mevcut Güzelyurt-Lefke anayolu döküm saçım bırakıldı. Yol kimi yerlerde yamalı, kimi yerlerde ise çökmüş durumda. Anayol boyunca, çevre düzenlemesi olmaması, âtıl vaziyetteki çöpler, temizlenmeyen otlar ve ağaçlar ise yol boyunca göze çarpıyor. Halkın çevreye karşı duyarsız olması, yetersiz hizmet ile birleşince de ortaya otla ve çöple dolu, kötü manzaralı yollar çıkıyor.

HASARLI BARİYERLER DÜZELTİLMEYİ BEKLİYOR
Güzelyurt-Lefke Anayolu üzerinde bulunan köprünün bariyerleri çürümüş durumda. Köprünün altından geçen dere yatağı kışın büyük tehlike arz ediyor. Herhangi bir tehlike karşısında hiçbir koruyuculuğu bulunmayan bu hasarlı bariyerler, tamir edilmeyi bekliyor. Yol üzerindeki durak noktası ve acil durumlar için kullanılan ara ceplerin ise yetersiz olduğu gözlemlendi. Anayolu kullanan sürücüler Batı bölgesinin yetkililer tarafından görmezden gelindiğinin altını çizdi. Hız tespit kameralarının amacının sadece ‘para’ olduğuna değinen sürücüler, “Kameraların derdi sadece para toplamak, can kurtarmak değil” dedi.

TABELALAR YENİLENMEYİ BEKLİYOR
Yol boyu bulunan tabelaların birçoğu hasar görmüş ve yenilenmeyi bekliyor. Bilgilendirici levhalar ise neredeyse yok denecek kadar az. Ülkedeki turistlerin en büyük şikâyetlerinden biri olan bilgilendirici mesafe tabelalarının eksikliği, Güzelyurt-Lefke anayolunda da görülüyor.

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu