KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Hasipoğlu: “Çok adaylılık çatışma değil, demokrasidir”

UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu yaptığı açıklamada “çok adayın olması bir çatışma ve kavganın olacağını göstermez; demokrasinin partimizde ne kadar fazla olduğunu gösterir” ifadelerini kullandı

GIYNIK ÖZEL – EMEL DOĞAN

Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını vurgulayan Oğuzhan Hasipoğlu, “halkımız devletine sahip çıkmıştır. Sanki Ersin Tatar ve ekibi müzakerelere devam etmeyecek gibi bir algı var. Bu doğru bir algı değildir” ifadelerini kullandı.

Hasipoğlu, “Bugünkü Parti Meclisimizin gündemi olağanüstü kurultay kararı almak ve olağanüstü kurultay tarihi belirlemektir. Bizler parti genel başkanını bir an önce seçmeyi istiyoruz. Partiler kaptansız yani genel başkanı olmadan olmaz. Aday sayısı henüz belli olmadığı için ikinci tura da gidilebilir” dedi.

Hasipoğlu konuşmasında şu ifadelere ye verdi:

“Son kurultaylara baktığımız zaman 5 ve 7 adaylı kurultay mücadelemiz oldu. UBP bu demokrasi sınavını çok iyi bir şekilde verdi. 12 bine yaklaşan üyemiz var.

Dolayısıyla bu üyeler yeni genel başkanı seçecek. Bu nedenle çok adayın olması bir çatışma ve kavganın olacağını göstermez.

Çok adayın olması demokrasinin partimizde ne kadar fazla olduğunu gösterir. Dolayısıyla da benim için çok adayın olması bir sorun değildir. Çok adayın olması durumunda ikinci tura kalınabilir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu