GenelKıbrısManşet

Hasipoğlu: Dava sürecinin sonuna kadar takipçisi olacağız

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, İsias Otel davasında Adıyaman Belediyesi’ndeki kamu görevlileri aleyhinde soruşturma başlatılması ile ilgili kararı değerlendirerek, "Otelin Şampiyon Meleklerimize mezar olmasına sebebiyet veren tüm katillerin mahkemede olmasını istiyoruz" dedi.

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, İsias Otel davasında Adıyaman Belediyesi’ndeki kamu görevlileri aleyhinde soruşturma başlatılması ile ilgili kararı değerlendirerek, “Otelin Şampiyon Meleklerimize mezar olmasına sebebiyet veren tüm katillerin mahkemede olmasını istiyoruz” dedi.

Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, İsias Otel davasında Adıyaman Belediyesi’ndeki kamu görevlileri aleyhinde soruşturma başlatılması yönünde karar üretmişti.

UBP Genel Sekreteri ve Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu konuyla ilgili açıklama yaparak, “Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Oğuzhan Hasipoğlu açıklamasında, “Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu’nun, İsias Otel dava dosyası kapsamında, Adıyaman Belediyesi’ndeki kamu görevlileri ile ilgili soruşturma izni vermesini, adaletin tüm suçlulara karşı gerçekleşebilmesi açısından son derece olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Hasipoğlu, “Gerek Başbakan Ünal Üstel, gerekse Meclis İzleme komitemiz, bu davaya özel hassasiyet göstermeye devam edecek ve 12 Haziranda her zaman olduğu gibi duruşma salonunda yerimizi alacağız” şeklinde konuştu.

Hasipoğlu’nun tam açıklaması şöyle:

“Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu’nun, İsias Otel dava dosyası kapsamında, Adıyaman Belediyesi’ndeki kamu görevlileri ile ilgili soruşturma izni vermesini, adaletin tüm suçlulara karşı gerçekleşebilmesi açısından son derece olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz.

İsias otelinin Şampiyon Meleklerimize mezar olmasına sebebiyet veren tüm katillerin mahkemede olmasını ve yüzümüze bakmalarını istiyoruz.

İl idare Kurulu’nun, gerekçeli kararında, mevzuata uyulmadan yapı ruhsatı verildiğini vurgulaması, bu bağlamda, yapı ruhsatında imzaları bulunan ve sorumlulukları tespit edilen Adıyaman Belediyesi’nin ilgili dönemlerdeki, Ruhsat Büro Teknisyeni, Ruhsat Büro Şefi , İmar Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcılarından hayatta olan 4 kişi aleyhin soruşturma izni verilmesini, davayla ilgili kararda, önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz.

Bu karar geçen celsede iddia edildiği gibi Gazi Üniversitesi raporunun eksikliğini de teyit etmektedir.

Adalet karşısında suç işlediği iddia edilen kişilerin yargılanması, sadece Kıbrıs Türk halkı açısından değil, deprem konusunda Türk hukuku açısından da önemli bir içtihat olmasını temenni etmekteyiz.

Bu dava ayrıca Şampiyon Meleklerimize verdiğimiz adalet sözü açısından bizler için yaşamsal öneme sahiptir.

İlk günden itibaren söylediğimiz gibi Türkiye adaletine sonuna kadar güveniyoruz.

Biz bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız…

Gerek Başbakan Ünal Üstel, gerekse Meclis İzleme komitemiz, bu davaya özel hassasiyet göstermeye devam edecek ve 12 Haziranda her zaman olduğu gibi duruşma salonunda yerimizi alacağız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu