KıbrısManşetSağlıkToplum

“Hastane yolunda ölmek istemiyoruz”

Karpaz bölgesinin merkezi konumundaki Pamuklu ile Mağusa Devlet Hastanesi arasında 40 dakikalık mesafe var. Dipkarpaz’dan yola çıkan bir hasta için ise durum çok daha vahim

Karpaz bölgesinin merkezi konumundaki Pamuklu ile Mağusa Devlet Hastanesi arasında 40 dakikalık mesafe var. Dipkarpaz’dan yola çıkan bir hasta için ise durum çok daha vahim

ÖZEL HABER

2017 YILINDAN BERİDİR PROJE GÜNDEMDE
Dönemin Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu tarafından, 2017 yılında yerinde yapılan incelemelerde, Pamuklu köyünde bulunan 21 dönümlük araziye tam teşekküllü bir hastane yapılacağının sözü verilmişti. 2017 yılında, Karpaz bölgesinden 26 muhtarı, Pamuklu köyü anayolu üzerine hastane yapılması için Sağlık Bakanlığı’na dilekçe vermişti. Adının ‘Karpaz Hastanesi’ olacağı açıklanan bu hastane için, o günden bugüne değişen birçok hükümet ve gelip-giden birçok Sağlık Bakanı’na rağmen, ‘Karpaz Hastanesi’ için tek bir adım dahi atılmadı.

ÇELİK: ARTIK SÖZLERE KARNIMIZ TOK
Konuyla ilgili İSKELE-KARPAZ Gazetesi’ne konuşan Pamuklu Muhtarı Hasan Çelik, “Bölgede bize en yakın sağlık kurumu İskele Sağlık Ocağı ama orada da zaten doktor yok. Mağusa Devlet Hastanesi ise bölgeye oldukça uzak. Bu nedenle 2017 yılında haklı bir talepte bulunduk. Pamuklu’ya yapılacak hastane gündeme geldiği zaman Bakanlar geldi yerinde inceleme yapıldı, zemin etütleri yapıldı, sözler verildi ama daha sonra bu konu yılan hikayesine döndü. Her seçim döneminde, her köy ziyaretinde ‘Temellerini atacağız, bu yıl başlayacağız’ deniliyor ama artık sözlere karnımız tok” şeklinde konuştu.

“MAHRUMİYET BÖLGESİNDE YAŞIYORUZ”
 Hükümetlerin Karpaz bölgesini yok saydığını savunan Çelik, “Bizler mahrumiyet bölgesinde yaşıyoruz. 45 yıldır Karpaz’a hizmet gelmiyor. Çayırova’ya kadar çift şeritli yol yapıldı ama oradan öteye gitmek tam bir işkence. Bizler artık söz değil icraat istiyoruz. Bu yılki ‘KKTC-TC İktisadi ve Mali İş Birliği Protokolü’ne hastane projesinin de dahil edildiği ve temellerin atılacağını söylediler umarım artık hastanenin temelleri atılır ve Karpaz halkı hastane yollarında can pazarı yaşamaz” temennisinde bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu