EkonomiKıbrısManşetSağlıkToplum

Hastaneler, azami PCR ücret fiyatlarına uymuyor!

Sağlık Bakanlığı'nın 100 TL ‘azami’ fiyat belirlemesinin ardından vatandaştan yüzlerce ihbar yağdı.

Sağlık Bakanlığı’nın PC test ücretleri için 100 TL ‘azami’ fiyat belirlemesinin ardından vatandaştan yüzlerce ihbar yağdı.

Ülkemizde son günlerde Kovid-19 vakalarının hızlıca artmasının ardından Sağlık Bakanlığı, ekonomik olarak vatandaşa yardımcı olabilmek adına PCR test ücretlerine azami fiyat sınırlandırması getirdi.

PCR test ücretlerine 100 TL azami sınır koyma kararı alınırken, diğer yandan çoğu hastanenin ve laboratuvarın bu karara uymayarak 100 TL’nin üzerinde ücret talep ettiği ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı’nın 100 TL ‘azami’ fiyat belirlemesinin ardından test yaptırmaya giden vatandaş, karşılaştığı manzara karşısında şok oldu.

GIYNIK’a farklı bölgelerden gelen ihbarlar, bazı özel hastanelerin bu kurala uymadığını gözler önüne serdi.

Vatandaşlar karşılaştıkları olay karşısında Sağlık Bakanlığı’na çok sayıda ihbarda bulundu ve Sağlık Bakanlığı’nın konuyla ilgili ne yapacağı henüz bilinmiyorum.

İşte vatandaşlardan gelen bazı ihbarlar:

“04.01.2022 tarihinde Etik Hastanesi’nde çocuğum için PCR testi yaptı. Sağlık Bakanlığı’nın kesin kararı olmasına rağmen bizden ücret olarak 150 TL alınmıştır. Lütfen ilgilenin. Sesimizi duyurabilirsiniz. Bir vatandaş olarak gerekli hassasiyeti göstereceğinizden eminim, iyi çalışmalar.”

“Gazimağusa Mağusa Tıp Merkezi Hastanesi PCR ücreti olarak 150 TL alıyor. Bunu ihbar olarak değerlendirebilirsiniz. Gereğinin yapılmasını ivedi şekilde talep ederim.”

“Merhaba, ben Gazimağusa’da yaşıyorum. Bugün Mağusa Tıp Merkezi’nde PCR testi yaptırdım ve ücret olarak 150 TL ödedim. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada PCR ücretleri 100 TL’den fazla olamaz ve 100 TL üzeri alınan ücretlerin bakanlığa bildirilerek, yasal işlem yapılacağı duyurdunuz. Şikayet için Sağlık Bakanlığı iletişim numaralarını bir çok kez aradım fakat kimseye ulaşamadığım için buradan yazıyorum. Gereğinin yapılmasını rica ederim.”

“Elite Hastanesi’ne 150 TL verdim ben. Ne olacak şimdi hani yasal işlem? 50 TL’mi geri versin Sağlık Bakanlığı!”

“Miracle Hastanesi’nde yaptırdık bugün 150 TL. Acaba sayın yetkililer ilgili hastaneler hakkında işlem başlattı mı?”

“Medicalport bugün 150 TL ödeme aldı. Nasıl yani herkes keyfi mi davranıyor? Yorumları okuyunca galiba Sağlık Bakanlığı kendi çalıp oynuyor. Tüm kurumlar 150 TL alıyor, bakanlığın haberi yok!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu