GenelKıbrısManşetTürkiye

Hatay-Girne seferleri 19 Mayıs’ta başlıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ısrarlı projelerinden HADO ilk seferi 19 Mayıs sabah saat 9’da Kıbrıs Girne’ye Arsuz Madenli Yat limanından yapılacak.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ısrarlı projelerinden HADO ilk seferi 19 Mayıs sabah saat 9’da Kıbrıs Girne’ye Arsuz Madenli Yat limanından yapılacak. HADO ilk seferini Kıbrıs Girne’ye yaparken, gidecek kafilenin bir gece Girne’de konaklayacağı ayrıca ifade edildi. Deniz hudut kapısı da ilan edilen Hatay Deniz Otobüsü (HADO) İşletmesi 19 Mayıs itibarıyla seferlerine başlıyor. Bölgeden ilk olarak KKTC’nin Mağusa Limanı’na, gelecek dönemde de İsrail, Libya ve Lübnan’ın da aralarında olduğu ülkelere yolcu taşınacak. HADO seferleri için kurumun resmi sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Deniz Otobüsümüz ilk seferini 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda KKTC’nin Girne kentine yapacak. HADO, Salı ve Cuma günleri saat 13.00’te Hatay’dan Girne’ye; Perşembe ve Pazar günleri ise saat 14.00’te Girne’den Hatay’a hareket edecek.” denildi.

Biletler içinse şu ifadelerde bulunuldu;

“Biletler 16 Mayıs Pazartesi gününden itibaren //bilet.com ve //obilet.com adreslerinden temin edilebilecek. Ülkemize, bölgemize ve Hataylı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun.” HADO’nun temeli 2020 yılında atıldı. Projeyle bu bölgeye uluslararası standartlarda liman yapıldı ve bu sayede Türkiye’nin uluslararası deniz ulaşımının canlandırılması amaçlandı. HADO Limanı’na, 100 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğinde rıhtım inşa edilirken burası 500 groston altı teknelere uygun inşa edildi. Limanda, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından belirlenen, denizcilik sektörüne ait tüm güvenlik gereklilikleri yerine getirildi. Tesis, Cumhurbaşkanı Kararı ile deniz hudut kapısı olarak da ilan edildi. Tesiste Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün talepleri doğrultusunda gerekli fener ve diğer donanımlar temin edildi, sertifika şartları yerine getirildi ve terminalin gümrüklü saha ilan edilmesi için gereken işlemler de gerçekleştirildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu