GenelManşetTürkiye

Hava sıcaklıkları eksi 10 derecenin altına düşecek

Kahramanmaraş'ta yaşanan iki büyük depremle Türkiye'nin yüreği yandı. Depremlerin vurduğu Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkım yaşandı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürerken, sokakta kalan vatandaşlar için hava sıcaklıkları önemli rol oynuyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü deprem bölgesine ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. İşte 13-17 Şubat hava durumu raporu...

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’ı da vurdu. Büyük yıkımların yaşandı hatta birçok bölgenin dümdüz oldu şehirlerde bilanço ağırlaşmaya devam ediyor. Hava sıcaklıklarının düşmesi arama kurtarma çalışmalarını bir hayli zorlaştırıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan hava durumu tahminlerinin ardından, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden etkilenen illerin 13-17 Şubat tarihli hava durumu raporu belli oldu. Doğu Anadolu’nın aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

EKSİ 11-15 DERECE ARASI

Rapora göre,bugün bölgede sıcaklıklar eksi 11 ile 15 derece arasında değişecek, parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU

HATAY °C, 12°C
Az bulutlu

K.MARAŞ °C, 5°C
Az bulutlu

ADANA °C, 14°C
Az bulutlu

MALATYA °C, -1°C
Parçalı ve az bulutlu

DİYARBAKIR °C, 6°C
Az bulutlu

GAZİANTEP °C, 7°C
Az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeyinin yer yer çok bulutlu, Ardahan çevreleri ile Kars’ın kuzey kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

AKDENİZ

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu