DünyaManşet

Havayolları, oteller ve kruvaziyerler rezervasyon dalgalanması yaşıyor

Araştırma şirketi Euromonitor, tüketicilerin 2020’nin büyük bir kısmında evde kaldığını ve çoğunun para biriktirdiğini açıkladı 

 


İNSANLAR EVDE KALARAK PARA BİRİKTİRDİ… Tüketicilerin 2020’nin büyük bir kısmında evde kaldığı ve çoğunun para biriktirdiğini ifade edilirken, birikimlerini seyahat için harcayacaklarını ve daha büyük bir talebe yol açacağı kaydedildi.

 

HESAPLARINI KONTROL EDİNCE ŞAŞIRIYORLAR… Araştırmada çıkan bir başka sonuç ise İnsanların hesaplarını kontrol edince şaşırdıklarını, çünkü normal zamanda restoranda harcanacak olan 50 dolarlarının hala ceplerinde olduğunu gördükleri ifade edildi.

 

HAVAYOLLARI, OTELLER VE KRUVAZİYERLER REZERVASYON DALGALANMASI YAŞIYOR… Havayollarının, otellerin ve kruvaziyer hatlarının, aylardır görmedikleri bir rezervasyon dalgalanması yaşadığı ve İnsanların seyahate gitmeye hazır oldukları belirtildiği, hayatlarını yeniden değerlendirdikleri 2020’de çok fazla kayıp yaşadılar ve dışarı çıkıp yaşamaya hazırlar.

 

SANAL TURLAR DENEYİMLER TRENDİ… Araştırmada, sanal turlar ve deneyimler trendinin, tüketicilerin ceplerine fiziksel seyahatten daha iyi geleceği kaydedildi. Bu sahaya giren Amazon gibi şirketlerin ve canlı yayın teknolojilerinin artan popülaritesinin de bu trendi ateşlemeye yardımcı olacağı ifade edildi. Otellerin de dijital hizmetlerle neredeyse bir olan fiziksel dünyaya, hızlı bir şekilde adapte olduğu belirtildi. 

 

      Araştırma şirketi Euromonitor, tüketicilerin 2020’nin büyük bir kısmında evde kaldığı ve çoğunun para biriktirdiği, birçoğunun bunu eğlence amaçlı seyahatte kullanarak daha büyük bir talebe yol açacağı kaydedildi.

   İnsanların hesaplarını kontrol edince şaşırdıklarını, çünkü normal zamanda restoranda harcanacak olan 50 dolarlarının hala ceplerinde olduğunu gördükleri ifade edildi. Havayollarının, otellerin ve kruvaziyer hatlarının, aylardır görmedikleri bir rezervasyon dalgalanması yaşadığı ve insanların seyahate gitmeye hazır olduğu belirtildi. İnsanların hayatlarını yeniden değerlendirdikleri ve 2020’de çok fazla kayıp yaşadıkları için dışarı çıkıp yaşamaya hazır oldukları açıklandı.

   Hilton’un Başkanı ve CEO’su Chris Nassetta, yakın zamanda yapılan bir Hilton kazanç çağrısında, ABD’deki kişisel tasarruf oranının 2020’de neredeyse ikiye katlanarak 2,9 trilyon dolara çıktığını söyledi.

   Euromonitor, şirketlerin şimdi al sonra öde hizmetleriyle yanıt verdiğini söylüyor. Pandemiden önce seyahat endüstrisinde hali hazırda görülebilen bu tür hizmetlerin bir kısmı ilerleme kaydetti.

  Seyahat şirketleri sektörün toparlanmasını izlerken, aynı zamanda pandemi ile birlikte tüketici davranışlarının değiştiği ve değişmeye devam edeceğini tahmin ediliyor.

 

Şimdi uç sonra öde

 

  “Şimdi Uç Sonra Öde” ile esnek ödeme seçenekleri için 35 milyon Pound’luk fon sağlanırken, geçen Mayıs ayında Uplift hizmetleri için 68 milyon dolarlık kredi limiti belirlendiği kaydedildi. 

   Ocak ayında,  “şimdi al-sonra öde” hizmeti olan Affirm ise hisse fiyatının ilk halka arz fiyatına göre yüzde 100 artmasıyla halka açık piyasalarda görücüye çıktı. Bidroom, eDreams, CitizenM ve şimdi Tripadvisor gibi şirketlerin kullanıcı sayıları gün geçtikçe artıyor.

 

Havayolları yolcuların bakım ve refahına fazla önem veriyor

 

    Pandemi, akıl sağlığı ile refahı üzerinde bir ışık tuttu böylece birçok tüketiciyi iş-yaşam dengesini incelemeye başladı. “Sarsılan ve karıştırılan” eğilim, tüketicilerin salgın döneminde nasıl dirençli olduklarını ve gelecekte önceliklerinin nasıl farklı olabileceğini anlatıyor.

   Örneğin, bazı havayolu yöneticileri tam bir toparlanma beklediği iş seyahatlerinin pandemi öncesi seviyelere çıkıp çıkmayacağına karar verdi. Ancak seyahat yönetimi topluluğu şimdiden yolcuların bakımı ve refahına daha fazla önem veriyor.

   

Otel ve uçuş milleri değere bindi

 

   Seyahat endüstrisi danışmanı ve eski kruvaziyer satış direktörü Denella Ri’chard, Zoom’un hayatımızda artık büyük bir yeri olduğunu belirtirken, artık kişiler aile zamanına otel puanları ile uçuş millerinden çok değer verdiğinin altını çiziyor.

   Kurumsal dünyadaki birkaç arkadaşımla konuştum, çoğu Zoom aracılığıyla yapılabilecek bir toplantı için evlerinin konforunu ve sağlık güvenliğini riske atmaya hazır değil. Çoğu kişi, Zoom toplantılarının uzun süren, sıkıcı, yüz yüze toplantılarda uyanık kalmaya çalışmakla uğraşmadan, daha verimli ve etkili hale geldiğini bildiriyor.

   Yakın zamandaki Zoom toplantılarının,  ticaret fuarına göre daha fazla insanla iletişim kurmasını sağladığını ekliyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu