DünyaGenelManşet

Yunanistan Cumhurbaşkanı: İki harikulade bilim insanına, bu ödülü vermek benim için büyük mutluluk 

Almanya'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı geliştiren biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortakları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, Yunanistan’da "İmparatoriçe Theophano" ödülünün sahibi oldu. 

Almanya’da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı geliştiren biyoteknoloji firması BioNTech’in kurucu ortakları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, Yunanistan’da “İmparatoriçe Theophano” ödülünün sahibi oldu. 

Avrupa’nın tarihi farklılıkları arasında köprü kurmaya katkıda bulunan kişi veya kurumlara verilen ödülü Şahin ve Türeci’ye takdim eden Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, “İki harikulade bilim insanına, hayatta ve bilimde birlikte yol alan Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ye İmparatoriçe Theophano ödülünü vermek benim için büyük bir mutluluk.” diye konuştu. 

Şahin ve Türeci’nin, Akdeniz ve Orta Avrupa kültürlerinin kesişme noktasında büyüdüğüne dikkati çeken Sakelaropulu, çiftin 21. yüzyılın en büyük tehditlerinden biri olan Kovid-19’a karşı insanlığı korumaya alan aşının bulunmasında oynadığı rolün önemine değindi. 

Sakelaropulu “Bugün burada önemli bir kadın ve erkeği, bilim insanlarından oluşan ekipleri ile insanlığa yaptıkları önemli katkılardan ötürü ödüllendiriyoruz. İnançlarını, özverilerini, azimlerini ve güçlerini ödüllendiriyoruz.” dedi. 

TÜRECİ VE ŞAHİN SELANİK’TE ATATÜRK EVİ’Nİ ZİYARET ETMİŞTİ 

Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, ödül töreni vesilesiyle geldikleri Yunanistan’ın Selanik kentindeki Atatürk Evi’ni ziyaret etmiş, buradaki anı defterine “Atatürk’ün doğduğu yeri ziyaret etmek, Türk kökenli bilim insanları olarak bizler için bir onurdur. Atatürk, modern Avrupa’nın öncü liderlerinden biri olarak özgür düşünce ve bilimin insanlık için taşıdıkları temel değeri anladı. ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.’ şeklindeki bilge sözüne tamamen katılıyoruz.” şeklinde duygularını aktarmışlardı. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu