GenelKıbrısManşetSpor

Hayaller Tokyo 2020 gerçekler WC kağıdı alacak paramız yok!

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları geçtiğimiz gün start alırken organizasyonda dün cimnastik heyecanı yaşandı.

HASAN SAPSIZOĞLU YÜREKLERİ DAĞLADI

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları geçtiğimiz gün start alırken organizasyonda dün cimnastik heyecanı yaşandı. Erkekler Artistik Cimnastik elemelerinde Türkiye adına mücadele eden 4 milli sporcunun, farklı branşlarda toplam 7 final hakkı kazanması ülkemiz cimnastik camiası adına da sevinç yaratırken KKTC Cimnastik Federasyonu Başkanı Hasan Sapsızoğlu’nun paylaşımı ise adeta yürekleri dağladı. Ülkemizde federasyonların alacağı 2021 yılı devlet katkılarının ilk iki dilimleri Maliye Bakanlığı tarafından bazı federasyonlara ödenirken bazılarına ise henüz ödenmemesi ciddi tartışmalara ve ayrışmalara neden oluyor. Bu katkıyı henüz alamayan federasyonlardan birisi de cimnastik. Hal böyle olunca da Hasan Sapsızoğlu ülkemiz gerçeklerini “Hayaller Tokyo 2020 gerçekler wc kağıdı alacak paramız yok!” şeklinde ortaya koydu.

MALİYE BAKANLIĞI NEDEN AYRIMCILIK YAPIYOR

Fondan sorumlu Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu ve spordan sorumlu bakanlık olan Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın onayını alıp Bakanlar Kurulu tarafından da geçtikten sonra Maliye Bakanlığı tarafından federasyonlara ödenmesi gereken 2021 yılı devlet katkısının ilk iki dilimleri bazı federasyonlara ödendi bazılarına ise ödenmedi. Temmuz ayının sonuna geldiğimiz şu günlerde neredeyse 3. dilimlerin ödemesi hazırlanması gerekirken Maliye Bakanlığı kafasına göre iş yaparak istediği federasyona bu ödemeleri yapıyor istemediklerine yapmıyor. Özellikle bu süreçte hiç aktif olmayan birçok federasyon bu ödemeleri alırken en aktif federasyonların başında gelenlerden cimnastik ise bir şekilde birileri tarafından cezalandırılıyor.

SAPSIZOĞLU: BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

“Hayaller Tokyo 2020 gerçekler wc kağıdı alacak paramız yok!” diyen Hasan Sapsızoğlu’nun paylaşımı şu şekilde; “Sponsorlarımız desteği ve yönetim kurulu üyelerimiz ile kendi cebimizdeki paralarla bugüne kadar faaliyetlerimize, müsabakalarımıza, şölenlerimize devam ederken federasyon binamızın temizliği, temizlik personeli, idari personel ve tüm giderlerini bugüne kadar karşılamaya çalıştık. Cimnastik Federasyonu olarak maalesef 2021 bütçemizden bugün oldu tek kuruş almadık. 2021 devlet katkılarının bazı federasyonlara ödenmesi ve bir kısmına da ödenmemesinden ötürü büyük zorluk çekmekteyiz. Maalesef Maliye Bakanlığı’nın da bu ödemeyi ne zaman yapacağı belli değil. Yerleşen algı; Cimnastik Federasyonu bir şekilde para bulur ve faaliyetlerine ara vermeden devam eder. Evet bizler çocuklarımızı sporun içinde tutmaya devam edeceğiz ama bıçak kemiğe dayandı.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu