GenelKıbrısManşet

Hayatını kaybeden Karel Bebek adına İngiltere’de vakıf kuruldu

6 aylık SMA Tip 1 hastaığı nedeniyle hayatını kaybeden Karel bebek adına ‘Karel Bebek Sağlık Vakfı’ kuruldu.

6 aylık SMA Tip 1 hastaığı nedeniyle hayatını kaybeden Karel bebek adına ‘Karel Bebek Sağlık Vakfı’ kuruldu.

İngiltere Karel Bebek Sağlık Vakfı yöneticileri Euro Genç TV’de canlı yayına çıkarak basın açıklaması yaptı. Vefat eden Karel Bebek için toplanan yardımlara İngiltere Karel Bebek Sağlık Vakfı kuruldu. Vakıf Karel Bebeğin ismini yaşatarak sağlık ihtiyacı olan kişilere yardım eli uzatacağını gündeme getirdi.Karel Bebek Sağlık Vakfı geçici komitesi adına  Osman Ercen, komite başkanı İrfan Davulcular, komite Mali sekreter Ozan Beliger, asbaşkan Erdogan Baca canlı yayına çıkarak aramızdan ayrılan Karel Bebek için toplanan yardım paralarıyla ilgili konuştu.

31 Ocak 2022 tarihine kadar isteyen herkes parasını geri alabilir.

Osman Ercen şunları söyledi: “Biz Kıbrıs’ta yaşayan bu bebeğimiz için bir yardım kampanyası komitesi kurduk. Hiçbir derneğini temsil etmeden bir komite kurduk. Bu komite bir karar aldı. Vakıf kurma kararı aldık. 31 ocak 2022 tarihine kadar isteyen herkes parasını geri almak isterse bize başvursun. İleride herhangi bir bebeğimize yardım etme durumu olursa diye bu vakfı kurduk. Hazırda paramız olacak ki ileride anında ihtiyacı olanlara yardım edelim.”


Karel Bebek Sağlık Vakfı adına komite başkanı İrfan Davulcular şunları söyledi:

“İngiltere’de sevilen sayılan güvenilir insanlar olarak yardım için yola çıktık ve kısa sürede yardım parasını topladık. İnsanlar gözleri kapalı yardım gönderdiler. Karel bebek için yola çıktık. Yardımları topladık. Çok umutluyduk. Dostlarımız arkadaşlarımız aradık. Maalesef bebeğimizi kaybettik. Çabalarımız boşa gitti. Karel bebek yardımlarını Asya bebek için kullanmak istedik. Ama Asya bebeğe çok büyük yardım geldi ve topladığımız paralar elimizde kaldı. Bu paraları ileride yardımlarda kullanmak için geçici bir karar aldık ve vakıf kurduk. Amacımız bu yardımları çoğaltmak ve daha güzel yardımlar yapmak. Ama 31 ocak 2022 tarihine kadar isteyen herkes parasını geri almak isterse bize başvursun, paralar geri ödenecek”

Rahmetli Karel Bebeğin Yusuf babası canlı yayına katıldı

Rahmetli Karel Bebeğin babası şunları söyledi: Bu paralar amacına ulaşsın. İnsanların güveni kaybolmasın. Başka insanları bebekleri düşündüğünüz için teşekkür ederim. Bu vakıf herkese umut olsun. Bu yeni kurulan vakfa destek olmak için elimden geleni Kıbrıs’ta yapacağım”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu