EkonomiKıbrısManşetToplum

Hayvancılar sokağa dökülecek!

Hükümete kurların sabitlenmesi çağrısı yapan Naimoğulları, “Hayvancı gereken hazırlığı yapsın… Çözüm bulunmazsa gereken çözümü daha önce olduğu gibi sokaklarda arayacağız” dedi.

Hükümete kurların sabitlenmesi çağrısı yapan Naimoğulları, “Hayvancı gereken hazırlığı yapsın… Çözüm bulunmazsa gereken çözümü daha önce olduğu gibi sokaklarda arayacağız” dedi.

“BAKANLIK ÖNÜNDE EYLEM TARİHİ AÇIKLAYACAĞIZ”
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, pazartesi günü Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda tekrar masaya oturacaklarını belirterek, çiğ süt fiyatı ve doğrudan gelir desteklerinin iyileştirilmesi konusunda hayvancının talepleri karşılanmazsa bakanlık önünde eylem tarihini açıklayacaklarını kaydetti. Basın açıklamasında aslında eylem kararını açıklayacaklarını ancak bakanlığın, birlik yetkililerini Pazartesi günü görüşmeye çağırdığını aktaran Mustafa Naimoğulları, “Biz hiçbir zaman görüşmeden kaçmadık. Pazartesi günü tekrar görüşerek, özellikle birkaç gün dövizin nereye gideceğini de izleyerek, tekrar masaya oturacağız” dedi.

SABAHTAN ÖĞLENE KADAR DOLAR YÜZDE 7 YÜKSELDİ
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda görüşme yaptıklarını kaydeden Naimoğulları, “Sabahtan bu saate kadar Dolar’da yüzde 7 yükseliş söz konusu” diye konuştu. Bir günde yaşanan yüzde 7’lik yükseliş nedeniyle sektörün nasıl ayakta kalacağıyla ilgili endişeli olduklarını ifade eden Naimoğulları, dövize endeksli maliyetlerin de sürekli arttığını belirtti. “Birliğin, ‘üreticinin gelirinin dövize endekslenmesi veya girdi maliyetlerinin sabit bir kura endekslenmesi’ önerisine, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz’un çok kızdığını” savunan Naimoğulları, “Bakan, Türk Lirası ile yönetildiğimizi ve Türk Lirası altında ne gerekirse onu yapacağımızı dile getirdi” şeklinde konuştu.

“DERHAL KURLARI SABİTLESİNLER”
Siyasilerin sorunlardan kaçtığını ve çözüm üretmediğini dile getiren Naimoğulları, “Şimdiye kadar Türkiye’deki seçimin arkasına sığındılar, şimdi de dövizdeki yükselişin arkasına sığınıyorlar ama bizim sığınacak bir yerimiz kalmadı” dedi. Hükümete çağrı yapan Birlik Başkanı Naimoğulları, “Derhal kurları sabitlesinler, ülkeye gelen ham madde kurlarını, yem fiyatlarını sabitlesinler, üreticinin girdi maliyetlerini kur bazında sabitlesinler. Üreticinin sütünü döviz kuruna endeksli olarak ortaya koysunlar. Üretici de ayakta kalabilsin” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu