KıbrısManşetToplum

Hayvanlar can çekişerek öldü

Güneşköy’de, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından, Ahmet Bidar’a ait mandıraya atılan zehir, onlarca tavuk ve koyunu telef etti

Güneşköy’de, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından, Ahmet Bidar’a ait mandıraya atılan zehir, onlarca tavuk ve koyunu telef etti.

DEVRİM DEMİR

ONLARCA HAYVAN TELEF OLDU
Güneşköylü hayvan üreticisi Ahmet Bidar’ın küçükbaş ve kümes hayvanları, henüz kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişiler tarafından acımasızca katledildi. Hayvan üreticisi Ahmet Bidar, dün sabah Güneşköy dışında bulunan mandırasında karşılaştığı manzara karşısında şok yaşadı. Hayvanların yem yediği yalakların içine dökülen zehir onlarca hamile koyunu telef etti. Aynı yalak içinden yem yiyen tavuklar da mandırada can çekişerek öldü.

POLİS VE VETERİNER OLAY YERİNDEYDİ
Yaşadığı olayın hemen ardından polise ve veterinere haber veren Bidar, bir yandan da doğurmak üzere olan hayvanları kurtarmanın derdine düştü. Polisle beraber, Olay Yeri İnceleme ekipleri de bölgede geniş çaplı inceleme yaptı, soruşturma için emare topladı. Veteriner, yalaklar içine dökülen zehir türünün ne olduğunun açıklanması için olay yerinden aldığı örnekleri laboratuvara gönderdi. Polis ise mandıra sahibi Ahmet Bidar’ın ifadesine başvurdu.

ÜRETİCİ BİDAR İSYAN ETTİ
‘GÜZELYURT’ Gazetesine konuşan hayvan üreticisi Ahmet Bidar, sabah mandırasına geldiği zaman gördükleri karşısında şok olduğunu söyledi. Mandırada 60-65 adet koyun bulunduğunu ve hepsinin doğum yapmak üzere olduğunu kaydeden Bidar, “Bu hayvanlara bunu yapan insan değil” dedi. Tavukların gözünün önünde can çekişerek öldüğünü ifade eden Bidar, koyunlarında tek tek ölmeye başladığını sadece doğum yapan koyununun ayrı bir bölümde olduğu için kurtulduğunu kaydetti.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu