KıbrısKültür SanatManşetToplumTürkiyeYemek

Hellim ve Şeftali Kebabı’nın ününü duyan KKTC’ye geliyor!

25 yaşındaki genç girişimci Beyit Tabur’u bu kez de Türkiye ve yurt dışında ünlü kasap restoranları olan ünlü program yapımcısı Cüneyt Aşan ziyaret etti.

25 yaşındaki genç girişimci Beyit Tabur’u bu kez de Türkiye ve yurt dışında ünlü kasap restoranları olan ünlü program yapımcısı Cüneyt Aşan ziyaret etti.

Aşan ve ekibi Tabur’un ününü NTV program yapımcısı ve yakın arkadaşı Adnan Şahin’den duyarak, Kıbrıs kültürünün vazgeçilmezleri olan Kara Yağ, Gabira, Arı Ballı Hellim, Helik, Samerella, Üzüm Sucuğu ve tabi ki Şeftali Kebabı’nı tatmaya ve tanıtmaya geldi.

Baf’lı Doğal Köy Ürünleri işletmecisi olan 25 yaşındaki genç girişimci Tabur, genç yaşta kendine kurduğu aile işiyle, hem sevdiği işi yapıyor, hem de bu yolla geçimini sağlıyor.

Üreterek, üretimini Lefkoşa merkezdeki dükkânında pazarlayarak geçimini sağlayan Tabur’un namını Türkiye’den duyan NTV’de yayınlanan Halkın Mutfağı Programı yapımcısı Adnan Şahin’den sonra bu kez de ünlü kasap restoranları olan ünlü programcı Aşan Kıbrıs’a geldi.

Tabur’un ününü Şahin’den duyarak ziyaret eden ünlü program yapımcısı Aşan ve ekibi, Kıbrıs kültürünün vazgeçilmezleri olan lezzetlerin yanı sıra özellikle Arı Ballı Hellim ve tabi ki Şeftali Kebabı’nı tatmaya geldi.

GIYNIK’a açıklamalarda bulunan Tabur, Aşan ve ekibinin geçen seferki sunumumdan etkilendikleri ve merak ettikleri için geldikleri bilgisini vererek, özellikle Hellim ve Şeftali Kebabı’nı çok merak ettiklerini söyledi.

Ünlü programcı Adnan Şahin ile çok iyi arkadaş olan Cüneyt Aşan’ın, kendisiyle yapılan çekimleri izlemesi sonucu Tabur’u arayarak, telefoniyen temasa geçtiğini ve görüşmek istediğini dile getirdiğini anlattı.

Ünlü televizyon programcısı Cüneyt Aşan’ın Türkiye’de, Dubai’de, İngiltere’de ve Amerika’da ünlü kasap restoranları olduğunu anlatan Tabur, kendisinin çok ünlü ve çok tanınmış biri olduğunu, bu çekimi de çok profesyonelce yaptıklarını, sadece kendisi için Kıbrıs’a geldiklerini dile getirdi.

TABUR: HEM RESTORAN HEM ETKİNLİK BİR ARADA OLACAK

GIYNIK’ın “Bu kadar rağbet görmeye başladın, restoran veya meyhane gibi bir yer açıp bunu halkla paylaşma düşüncen var mı?” sorusuna yanıt veren Tabur, şunları ekledi:

“İnanın ki var… Çok isterim ama buna ayıracağım zamanım şu an maalesef yok ancak önümüzdeki iki yıl içinde açmayı planlıyorum. Hellimi, pekmezi, tarhanayı kısacası Kıbrıs kültürüne ait her şeyi hem öğretici olarak sunan bir restoran hayalim var hem de her hafta sonu Kıbrıs kültürüne ait bir şeyler yaparak, bunu aktivite halinde halkla buluşturmak istiyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu