GenelKıbrısManşet

“Hemen hastane yapın”

GIYNIK Gazetesi’nin ‘hayalet şehir’ olarak gündeme taşıdığı Ercan Havaalanı ile ilgili habere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi ve yetkililere fikir verdi:

DEVRİM DEMİR

GIYNIK Gazetesi’nin ‘hayalet şehir’ olarak gündeme taşıdığı Ercan Havaalanı ile ilgili habere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi ve yetkililere fikir verdi

Yeni Ercan Terminaline geçtikten sonra kapısına 48 sene sonra kilit vurulan Ercan Havaalanı haberine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yıllarca hizmet veren bir binanın atıl kalmasından yana olmadığını ifade eden vatandaşlar, yetkililere çağrı yaparak binanın orta Mesarya’nın ihtiyacı olan bir hastaneye çevrilmesi çağrısını yaptı. 2023 yılı temmuz ayında, kapısına kilit vurulan binanın 9 aydır kapıları açılmadı, boş kalan binanın neye çevrileceği hususunda yetkililerden bir açıklama yapılmadı.

GIYNIK Gazetesi, Ercan Havaalanı kilitli kapısını 9 ay sonra araladı boş binayı adım adım gezdi. ‘Hayalet şehir’ olarak verdiğimiz haberin ardından vatandaşlar sosyal medya üzerinden binanın kapalı kalmasının kabul edilir bir durum olmadığı yönünde görüşlerini paylaştı. Ülkenin ve orta Mesaraya’nın en büyük ihtiyacı olan hastanenin bu binaya taşınması fikrini öne süren vatandaşlar, binanın adanın tam ortasında ulaşım sıkıntısı olmayan bir noktada olduğunu söyledi.

Mesarya köylerinde yaşayan vatandaşların Lefkoşa ve Mağusa’ya hastaneye gitmek zorunda kalmadan sağlık hizmeti alabileceği bir hastaneye dönüştürebileceğini kaydeden vatandaşlar, bölge insanı için çok büyük kolaylık olacağını da belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu