Genel

Hentbolda China Bazaar Derviş Mişon Kupası’nın sahipleri belli oldu

KUPALAR UKÜ VE GG’DEN SORULUR:

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenen 2022-2023 sezonu China Bazaar Derviş Mişon Kupası’nın sahipleri belli oldu. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan final karşılaşmalarının ardından kupayı kadınlarda Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), erkeklerde ise China Bazaar Gençlik Gücü (GG) müzesine götürdü. Geçtiğimiz sezon kategorilerinde tüm kupaları kazanan iki ekip böylece yeni sezona da yine kupayla girdiler.

KADINLARDA ÇEKİŞMELİ FİNALİ UKÜ KAZANDI:

Organizasyonun kadınlar finali UKÜ ile Miracle Esentepe takımları arasında oynandı. İlk yarıyı 14-12 önde kapatan UKÜ, çekişmeli karşılaşmayı sadece 1 gollük farkla 28-27 kazanarak kupanın sahibi oldu. Final maçının en değerli oyuncusu UKÜ kalecisi Lamija Borçak seçildi.

ERKEKLERDE GG BIRAKTIĞI YERDEN DEVAM:

Kupanın erkekler finalinde ise China Bazaar Gençlik Gücü ile UKÜ takımları karşı karşıya geldi. Final mücadelesinin ilk devresini 14-10 üstün tamamlayan Gençlik Gücü, maçın sonunda 28-24’lük skorla galip gelerek bir kez daha bu kupayı kazanmayı başardı. Hentbol Federasyonu tarafından kadınlarda final maçının en değerli oyuncusu seçilirken bu uygulamanın erkekler finalinde yapılmaması ise dikkat çekti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu