GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Hep birlikte ülkenin anasını ağlattılar

Şimdi yazacaklarım yine birilerini kızdıracak ama ben yazmaya devam edeceğim

Şimdi yazacaklarım yine birilerini kızdıracak ama ben yazmaya devam edeceğim.

Konu şu..

Ülkemizde bugün siyasetçilerin ortaya koyduğu ve benim gözümden kaçan toplumsal fayda sağlayan ve fakat onun da ötesinde insan odaklı, halkın yaşam alanlarına kalite getiren tek bir icraat var mı? İktidarı muhalefeti ayrımı yapmadan soruyorum bu soruyu.. Bana göre yok..

Dolayısıyla halk yararına hiçbir politikanın üretilmediği ülkemiz de siyasetçiler ne yapar?

Buna çok net bir cevabım var.

“ HİÇBİR ŞEY “

Boş boş konuşulanların kimseye bir fayda sağlamadığı ortada! Buna yalan dolan vaatler ve temenniler de eklenince sıfır sıfır elde var sıfır sonucuyla karşılaşıyoruz.

Bunun aksini elbette iddia edebilirsiniz.

Lakin bunun aksini  destekleyecek argümanlar ortaya koymanız gerekecek.

Üstelik elle tutulur gözle görülür olan.

Var mı?

Yok.

Ama kamu maaşları bir tamam ve gününde ödeniyor. O zaman her şey tamam mı oluyor. Sanırım böyle sığ bir algı var ülkede.

Satın alma gücünün zayıflaması, emniyetsiz ve karanlık yollarda araç kullanmak zorunda kalmamız, kontrolsüz nüfus artışının getirdiği düzensiz yaşam ve adli vakaların artış göstermesi,  okulların gerek fiziki nitelik olarak yetersiz kalışı, gerekse eğitim kalitesinin istenilen düzeyde olmaması, hastanelerin toplumsal ihtiyaçlara cevap vermekten çok uzak olması, siyaseten makam sahibi olmuş kişilerin rüşvet ile anılır duruma gelmesi, yaşam kalitesinin gün geçtikçe daha da geriye gitmesi ve daha birçok olumsuzlukla karşı karşıya kaldık.

Peki siyasetçi ne yapıyor?

Bütün bu sorunlara karşı nasıl bir çözüm siyaseti izliyorlar?

Ya da şöyle sorayım  her gün olumsuz etkilendiğimiz bu sorunların kaçta kaçını çözüme kavuşturdular?

Var mı bilen, gören, duyan!

Ben şahsen görmedim.

Her gün daha kötüye giden bir ivme yakaladık ülkeyi yöneten siyasetçilerin sayesinde, ve tabi ki onlara güya muhalefet eden, onların yaptıklarına meşruiyet kazandıran siyasetçilerimizin de hakkını teslim edeyim, hep birlikte dayanışma içinde ülkenin anasını ağlattılar..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu