KıbrısManşetToplum

Her bir kayıp için ayrı cezalandırma

Toplumumuzda derin ve kapanmayan yaralar açan Adıyaman İsias Otel felaketinde 4 ay geride kalırken; bir yandan adalet arayışı, diğer yandan da Şampiyon Melekler’in isimlerinin yaşatılması için çalışmalar devam ediyor.

Toplumumuzda derin ve kapanmayan yaralar açan Adıyaman İsias Otel felaketinde 4 ay geride kalırken; bir yandan adalet arayışı, diğer yandan da Şampiyon Melekler’in isimlerinin yaşatılması için çalışmalar devam ediyor.

“YARGILAMA SAFHASININ YIL SONU BAŞLAMASI ÖNGÖRÜLÜYOR”
Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Avukat Hasan Esendağlı, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde Adıyaman’daki İsias Otel’de hayatını kaybedenlerle ilgili sorumluluğu tespit edilenlerin en ağır ithamla yargılanmaları noktasında hukuki hazırlıkların sürdüğünü; davada yargılama safhasının bu yıl sonu veya yılbaşı başlamasının öngörüldüğünü açıkladı. Esendağlı, hayatını kaybedenlerin ailelerini temsilen 12 avukatın fiilen takip ettiği davada, sorumluluğu tespit edilenlerin sorumluluklarına bağlı olarak her bir ölüm için ayrı ayrı ceza alma olasılıklarının mevcut olduğunu, bunun için iddianame ortaya çıktığında hangi suçla itham edileceklerinin hayati önem arz ettiğini kaydetti.

“6 SANIKTAN 5’İ TUTUKLU, BİRİ ADLİ KONTROLDE”
Dosya kapsamında şu ana kadar 6 sanık olduğunu aktararak Esendağlı, bunlardan 5’inin tutuklu, 1’inin ise adli kontrolde olduğunu belirtti. Esendağlı, “5 tutuklunun 3’ü otelin sahibi/işletmecisi pozisyonunda olan Bozkurt ailesine mensup, 2 tanesi de fenni mesul yani mühendis. Son olarak hakkında yakalama kararı çıkarılan başka bir fenni mesul adli kontrolle serbest bırakıldı” dedi.

KARAKAYA: OKUL YERİ İÇİN KARAR BEKLİYORUZ
Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, 6 Şubat depreminde Adıyaman’da İsias Otel’de hayatını kaybeden yakınlarının adlarını yaşatmak adına hayata geçirecekleri projelerinden biri olan eğitim kompleksi için Gazimağusa Belediyesi’ne ait bir yer belirlediklerini açıkladı. Yerin kendilerine verilmesi için Belediye’ye başvurduklarını belirten Karakaya, “Okul yeri için karar bekliyoruz” dedi.

“OLAYIN SADECE SAHİBİ İLE ÜSTÜNÜN KAPANMASI BÜYÜK BİR ADALETSİZLİK OLUR”
Ruşen Karakaya, İsias Otel ile ilgili devam eden soruşturma sürecine değinerek, aileler olarak davanın ilerleme aşamasından memnun olduklarını söyledi ve davanın sadece otel sahipleri ile fenni mesulleri ile sınırlı kalmamasını temenni etti. Karakaya, “İzin veren, imza atan herkesin iddianameye, davaya girmesi gerekir. Biz o yüzden aileler olarak adalet arayışımıza devam ediyoruz. Çünkü olayın sadece sahibi ile üstünün kapanması büyük bir adaletsizlik olur, on saniyede çöken bir binanın adaleti bu olamaz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu