KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Her şey bize bağlı..

Elbette devlet burada üzerine düşen denetimi yapmakla yükümlüdür. Lakin biz yurttaşlar da pandemi koşullarına uyum sağlamak durumundayız

Ne olursa olsun hedef okulları açık tutmayı başarmak olacaksa bunu hekimlerin tavsiyelerini dinlemeden yapamayız.

Pandemi doktoru Göğüs hastalıkları klinik şefi Dr. Mustafa Akansoy diyor ki: “Bu durumda kalırsak, yani 150 bandında kalırsak okullar açılır, sıkıntı olmaz. Ama günlük vaka sayısı 250-300’e çıkarsa o zaman bu çok tehlikeli olur, buna rağmen okulları açabilirsiniz ama bulaşma riski çok artar. Önemli olan vaka sayılarını 150 bandında tutmak ve aşağıya çekmeye çalışmaktır. Bundan da anlıyoruz ki bunu başarabildiğimiz oranda  okullara açılır.

Başaramazsak bu sıkıntı yaratır.

O halde sorumluluk hepimizde.

Sadece devlette değil.

Elbette devlet burada üzerine düşen denetimi yapmakla yükümlüdür. Lakin biz yurttaşlar da pandemi koşullarına uyum sağlamak durumundayız.

Peki nasıl sağlayacağız bu uyumu?

Elbette kurallara harfiyen uyarak.

Kendimizi, ailemiz, ve tüm sevdiklerimizi koruyarak, aşı organizasyonlarına katılım göstererek, kalabalık ortamlardan mümkün olduğu kadar uzak durarak, maske, mesafe ve hijyen  hassasiyetini istisnasız sürdürerek.

Temaslı olmuşsanız bunu gizlemeden yetkililere bildirerek vs.

Kısacası normale yakın bir yaşam arzu ediyorsak bu kuralları gözardı etmeyeceğiz ve en duyarlı şekilde doğru olanı yaparak kurallara harfiyen uyacağız. Bunun başka da bir yolu yoktur..

Bir akademik yılı daha kaybedecek lüksümüz kalmadı. Bir nesli yok etmeye bilgiden yoksun bırakmaya kimsenin hakkı yoktur.

Aynı şekilde ekonomik yaşamı da idame ettirmek zorundayız. Zira hala 1.5 yılın üzerimize yıktığı enkazın olumsuz yansımalarını yaşıyoruz.

Ekonomik daralma henüz bitmiş değil.

Birçok insan evine ekmeği güçlükle götürürken, birçok insan da yükümlülüklerini yerine getiremez duruma geldi. Onlarca iş yeri kapandı, binlerce insan işini gücünü kaybetti. Üstüne TL sürekli değer kaybetmesiyle birlikte mağduriyetler katlanarak büyüdü.

İşte bütün bunları iyileştirmek için ihtiyacımız olan eski yaşantılarımıza yakın bir normaldir.

Bunu yapıp yapmamak da bize kalmıştır.

Bu nedenle lütfen herkes ama herkes bunları bir düşünsün.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu