KıbrısManşetSiyasetToplum

Her şey ‘Temiz Girne’ için

Evkaf İyilik Gönüllüleri öncülüğünde Temiz Girne Hareketi Çalıştayı gerçekleştirildi

Evkaf İyilik Gönüllüleri öncülüğünde Temiz Girne Hareketi Çalıştayı gerçekleştirildi

PROJEDE İKİNCİ ADIM DA ATILDI
Günümüzde oluşan çevre kirliliği konusunda son derece hassas olan ve düzenli olarak gerçekleştirdikleri çevre temizliği faaliyetleriyle adını duyuran Evkaf İyilik Gönüllüleri, bu kez daha büyük bir projeyle topluma katkı sağlamayı amaçlıyor. Evkaf İyilik Gönüllüleri tarafından oluşturulan, paydaş kurumların da katkılarıyla sürdürülebilirliği amaçlanan Temiz Girne Hareketi Projesinde ikinci adım atıldı. Duyarsızlık neticesinde gittikçe artan çevre kirliliği sorununa çözüm üretmek amacıyla oluşturulan Temiz Girne Hareketi projesinin çalıştayı gerçekleştirildi. Toplumda oluşan çevre bilincini arttırmak gayesiyle düzenlenen çalıştay, birçok uzman katılımcının önerileriyle tamamlandı.

BENTER: BENCİL OLDUĞUMUZ ZAMAN ETRAFIMIZI FARK ETMİYORUZ
Çalıştay sırasında açıklamalarda bulunan Evkaf Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, böylesine yararlı bir projeyi gündeme getirdiği için Girne İyilik Gönüllüleri sorumlusu Oya Kutsal’a teşekkür ederek sözlerine başladı. Sağlıklı tartışmalar ve araştırmalarla toplum olarak çözüme varabileceğimizi belirten Benter, “Manevi bir hastalık var: Bencillik. Bencil olduğumuzda etrafımızı fark edemiyoruz. Kısa ve uzun vadede çevreyi kirletmenin ne büyük felaketler getireceğini bilemiyoruz” ifadeleriyle bencil olmamanın önemine de ayrıca dikkat çekti.

TATAR: 2023 YILINDA BU SORUNUN VARLIĞI ÜZÜCÜ
 Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar da ‘Temiz Girne Hareketi Çalıştayı’na katılarak, çevre farkındalığının önemine dikkat çektiği bir konuşma gerçekleştirdi. Çevre sorunlarının, halk sağlığını ilgilendiren ve herkesin sorumluluğunda bir olgu olduğuna dikkat çeken Sibel Tatar, bu sorunun katılımcılık ve ortak akılla hareket edilerek çözülmesi gerektiğini vurguladı. Çalıştayda çevre kirliliğine dikkat çekildiğini ve katı atıkların toplanmasının tartışıldığını belirten Sibel Tatar, 2023 yılında hala bu sorunun varlığının üzücü ve düşündürücü olduğunu ifade etti.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu