KıbrısManşet

Her vakada ortalama temas sayısı 8 ila 10 yükseldi

Güneyde Temas takibi ekibinin Kıbrıslı Rum Başkanı Valentinos Silvestros, hem Limasol hem de Lefkoşa’da büyük bulaş zincirleri olduğunu ifade etti.

RİK’e konuşan Silvestros, okullarda bulaş oranının yüksek olduğunu ve öğretmenden öğretmene, öğrenciden öğrenciye bulaş olduğunu vurguladı.

Silvestros, bazı durumlarda bulaşı tespit etmenin zor olduğunu ve her vakada ortalama temas sayısının 8 ila 10 arasında yükseldiğini belirtti.

Temas takibi ekibinin başkanı Silvestros, semptomları olan kişilerin işe gitmeyi tercih etmeleri kabul edilemez olarak nitelendirilirken, derhal doktorlarına başvurmaları gerektiğini vurguladı.

Ayrıca vatandaşları, sağladıkları bilgilerin gizli olduğunu vurgulayarak, temaslarını bildirmekten korkmamaya davet etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu