KıbrısManşetSpor

Herkes artık muhabir

Maç sonrası yurdum teknik direktörünün bir basın toplantısı yapacak mekânı var mı? Yok maalesef. Bir ara Küçük Kaymaklı bu işe başlamıştı ama yoğunlukla memlekette yok. E her maç sonrası duygularını nasıl dile getirecek?

Efsâne Teknik Direktör Roy Hodgson; “Günümüz spor medyası maçın o dakikasında neler olduğuyla ilgilenmeyen bir canavar! Eskiden maçın her dakikasıyla ilgilenirlerdi. Şimdilerdeyse tamamen tepkilere odaklanmış durumdalar. Artık her türlü atraksiyon tirajı arttırmaya yönelik. Özellikle de teknik direktörlerin kulüpten kovulma hâlleri de manşetlere taşınıyor. Artık medya başarı merkezli değil, başarısızlık merkezli çalışıyor. Bu da teknik insanlar üzerinde çok büyük bir baskı yaratıyor” demişti bir açıklamasında. Efsâne haklı; Artık ‘başarızısılık odaklı bir medya’ var. Başarıdan çok başarısızlığı gündeme getirip bu vûkû bulan olay üzerinden çakmalar hâlihazırda devam ediyor.

Çocukluğumuzun efsâne futbolcusu ve de günümüzün teknik direktörü Kevin Keegan; “Eskiden bir takım arkadaşımızla tartıştığımızda bunu takım arkadaşlarımızdan başkası bilmezdi. O dönemler bu konuyu kendi içimizde tutmak kolaydı. Mâlum o dönemler Twitter ya da Facebook da yoktu. Artık bu durum değişti. Herkes muhabir oldu. En küçük olayları bile sosyal medyada deşifre olur hâle geldi. Durum böyle olunca da takım içi paranoya ötesi bir güvensizlik ortamı doğdu” dedi. Usta haklı! Dedikodu merkezli bir sosyal medya dünyası egemen artık. E hâl böyle olunca da medyanın en çok ilgilendiği insan ilgili teknik insandır. Diğer bir’deyişle spor medyası da okuyucusuyla iletişime geçmek için teknik direktörleri kullanır.

Maç sonrası yurdum teknik direktörünün bir basın toplantısı yapacak mekânı var mı? Yok maalesef. Bir ara Küçük Kaymaklı bu işe başlamıştı ama yoğunlukla memlekette yok. E her maç sonrası duygularını nasıl dile getirecek? Tabiî ki de önce radyo, sonra da TV aracılığıyla meramını anlatmak isteyecek. E bu durum aktif mi? Süper Lig teknik direktörü için yarı’ buçuk da olsa aktif ama alt lig teknik adamı için ‘saldım mevlâm çayıra’ modu hâsıl olur. E iş gene ertesi günkü gazetelere kalır mı? Okuyucu bu konularla ertesi gün haşır ve de neşir olur mu? Eh işte! “Eh” dedik, neden mi? E artık yeni akım medya var. Yaşasın internet gazeteciliği ki herkes artık muhabir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu