EkonomiKıbrısManşetSürmanşet

Herkes seçimi konuşuyor ama TL bugün yine çakıldı

KKTC’de siyasiler Cumhurbaşkanlığı seçimi ile uğraşırken, dar gelirli vatandaş geçim derdine düştü. Dün öğleden sonradan bugün sabaha cebimizdeki Türk Lirası %1 oranından fazla değer kaybetti

GIYNIK ÖZEL

Cumhurbaşkanlığı seçim propaganda çalışmaları kapsamında dün nutuklar eşliğinde Kapalı Maraş’ın sahil şeridinden bir parçanın ‘açılması’, Geçitköy Barajı’na aylar sonra ‘su verilmesi’ ve HP’nin UBP ile olan koalisyonu bozmasıyla ortaya çıkan ‘hükümet krizi’ siyasi gündemi oluştururken, vatandaşın gündemi Türk Lirası’nın rekor oranlardaki ‘değer kaybı’ oldu.

KKTC’de siyasiler Cumhurbaşkanlığı seçimi ile uğraşırken, dar gelirli vatandaş geçim derdine düştü. Dün öğleden sonradan bugün sabaha cebimizdeki Türk Lirası %1 oranından fazla değer kaybetti.

Ülkemizdeki serbest piyasadan derlenen rakamlara göre bu sabah itibarıyla İngiliz Sterlini 10.1950 TL ile 10.2200 TL arasında satılıyordu.

Piyasalarda Ekim ayı başından bu yana 7.77-7.78 bandında dalgalanan dolar/TL kuru, bugün 7.85 seviyelerine doğru hareketlendi ve TL karşısındaki tarihin en yüksek değeri rekorunu tazeledi. Aynı şekilde Euro/TL 9.8697 ile yeni zirvesini görürken, sterlin/TL de 10.12’ye çıktı.

TL’DE REKOR KAYIPLAR

Analistlere göre Türkiye’nin karşı karşıya olduğu jeopolitik riskler, TL’nin değerini olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Bu jeopolitik risklerle dün öğleden sonra yukarı yönlenen dolar/TL 7.87’ye dayanırken, daha sonra hafif geri çekilmeyle saat 12.00 sıralarında 7.8370 düzeyinde işlem gördü.

Euro/TL dünkü 9.15’li seviyelerden 9.25’in üzerine kadar tırmandı ve tarihi zirvesini test etti. Piyasaların açılmaya hazırlandığı saat 09.55 sularında dolar/TL, 7,8697 ile rekorunu yenileyen Euro saat 12.00’de 9.2155 seviyesindeydi. Sterlin/TL de aynı dakikalarda hafif düşüşle 10.1170 seviyesinden değerleniyordu.

KKTC’DE KURLAR DAHA YÜKSEK

KKTC’de ise Kapalı Maraş’ın sahil şeridinin bir kısmının açılması, 9 aydır su verilemeyen Geçitköy Barajı’na su verilmesi, UBP-HP koalisyon hükümetinin krize sürüklenmesi konuşulurken, Türk Lirası astronomik oranlarda erimeye devam etti.

Öğle saatleri itibarıyla dolar 7.87 TL’den, Euro 9.26 TL’den, sterlin de 10.17 TL’den satılıyordu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu