DünyaEkonomiGenelManşet

Hermès, Metaverse moda şovları, kripto ve NFT’ler için planlarını açıkladı

Lüks marka Hermès, NFT’leri, kripto para birimlerini ve Metaverse’i kapsayan bir ticari marka başvurusu yaptıktan sonra Web3’e girişi için zemin hazırlamaya başladı.

26 Ağustos’ta Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne (USPTO) yapılan bir başvuruya göre, ticari marka başvurusu sanal ürünleri, dijital koleksiyonları, kripto para birimlerini ve “çevrimiçi dünyalarda kullanım için” NFT’leri görüntülemek, depolamak ve yönetmek için indirilebilir yazılımları kapsıyor.

Başvuru aynı zamanda “sanal ürünler içeren perakende mağaza hizmetleri” ile “çevrimiçi sanal, artırılmış veya karma gerçeklik ortamlarındaki” moda ve ticari gösteriler ve “sanal ürünlerin alıcıları ve satıcıları için çevrimiçi bir pazar yeri sağlamayı” da içeriyor.

Hermès, Metaverse’de hamle yapan ne ilk ne de son marka.
Bu yılın başlarında, Decentraland’ın sanal podyumlarda giyilebilir cihazların yer aldığı dört günlük bir dijital moda etkinliği olan Metaverse Moda Haftası, Dolce & Gabbana, Etro, Tommy Hilfiger, Estée Lauder ve Elie Saab gibi lüks markaları içermişti.

Aynı zamanda Dune Analytics’ten elde edilen veriler, Nike, Gucci, Dolce & Gabbana, Adidas ve Tiffany gibi önde gelen markaların NFT’lerden toplam 260 milyon dolarlık satış elde ettiğini ortaya koydu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu