KıbrısManşet

Pelekanos: Anastasiadis, Tatar’a çok açık ve net bir teklifte bulundu

Sözcü Pelekanos, "Anastasiadis, Birleşmiş Milletler kararları uyarınca Kıbrıs Türklerinin tüm yetkilere geri dönmesi ve toprak meselesinde diyaloğun yeniden başlamasıyla anayasal düzenin yeniden kurulmasını kabul etmesi için Tatar’a çağrı yaptı" dedi.

“Kıbrıs Cumhuriyeti” Hükümet Sözcüsü Marios Pelekanos, RIK News’e yaptığı açıklamada, Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis’in Kıbrıslı Türk lidere çok açık ve net bir teklifte bulunduğunu belirtti.

Sözcü Pelekanos, “Ersin Tatar, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluş anlaşmalarından doğan haklarından bahsediyorsa, Anastasiadis’in de Birleşmiş Milletler kararları uyarınca Kıbrıs Türklerinin tüm yetkilere geri dönmesi ve toprak meselesinde diyaloğun yeniden başlamasıyla anayasal düzenin yeniden kurulmasını kabul etmesi için Tatar’a çağrı yaptı” dedi.

Pelekanos, aynı zamanda Güvenlik Konseyi kararlarında siyasi eşitliğe dayalı iki toplumlu iki bölgeli federasyon çözümüne net bir şekilde yer verildiğine vurgu yaptı. Hükümet Sözcüsü, ilgili soruya yanıt vererek, söz konusu teklifin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin özel görevlisi Jane Holl Lute ile yapılan yeni görüşmelerde ele alınabileceğini kaydetti.

Pelekanos, Kıbrıs Türk basınında yer alan ve pasaportları geri alınacak kişiler listesine 10 Kıbrıslı Türk’ün daha eklendiğine dair haberleri de yorumladı. Hükümetin kararının sadece bakanlar kuruluna katılan veya kapalı Maraş’ın açılmasıyla ilgili komitede yer alan kişilerle ilgili olduğunu yeniden dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu