DünyaGenelManşet

Heyecanla beklenen özellik çalışmaz hale geldi

WhatsApp kullanıcılarının heyecanla beklediği güncelleme sonrasında yaşananlar büyük hayal kırıklığı yarattı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de milyonlarca kullanıcısı bulunan WhatsApp, yaptığı güncellemeler ile kullanıcı deneyimini iyileştiriyor. Bu zamana kadar sürekli başarılı güncellemelere imza atan WhatsApp ilk kez başarısız oldu. Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp ilk kez başarısız oldu. Şirketin büyük bir heyecanla duyurduğu yüksek kaliteli fotoğraf gönderme özelliği daha ilk günden patladı...

WhatsApp’ın bu başarısızlığı kullanıcıları isyan ettirirken beklenen güncelleme hayal kırıklığına sebep oldu. Bilindiği üzere WhatsApp üzerinden gönderilen fotoğrafların görüntü kalitesi ciddi anlamda düşüyor. Dev teknoloji şirketi geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında bu sorunu ortadan kaldıracak yeni bir güncelleme üzerinde çalıştıklarını müjdelemişti.

WHATSAPP’TAN HAYAL KIRIKLIĞI YARATAN GÜNCELLEME

Kullanıcı deneyimini iyileştirmek isteyen WhatsApp’ta hiç beklenmeyen oldu ve kullanıcılar hayal kırıklığına uğradı. Teknoloji meraklılarından oluşan bu topluluğun yoğun talebi üzerine karşı tarafa orijinal kalitede fotoğraf gönderme özelliği gelecekti. Fotoğraf kalitesini iyileştirecek güncelleme bu sefer sonuç vermedi. Konuyla ilgili ilk açıklamalar WhatsApp topluluğundan geldi.

Otomatik, en iyi kalite ve veri tasarrufu gibi seçenekler halinde fotoğraf göndermeye imkan tanıyacak güncellemenin çalışmadığı ortaya çıktı. WhatsApp kullanıcıları, bu 3 seçenekten en iyi kalitede fotoğraf göndermeyi seçtiklerinde paylaşım karşı tarafa orijinal kalitede geçecekti. Ancak WhatsApp topluluğundaki önemli isimlerden Gizchina’nın ortaya çıkardığı gerçeğe göre bu özellikte bir sorun yaşanıyor.

WHATSAPP HATAYI DÜZELTECEK Mİ?

WhatsApp topluluğunun isyan etmesine yol açan bu hataya göre fotoğraf kalitesinin iyileşmesi yerine eskisi gibi düşük kalitede gönderdiği görülüyor. WhatsApp en iyi kalite seçili fotoğrafı gönderirken de dosyayı sıkıştırmaya devam ediyor. Heyecanla beklenen bu özelliğin çalışmaması WhatsApp kullanıcılarını adeta çıldırttı.

Öte yandan bu iddialar karşısında sessiz kalan WhatsApp geliştirici ekibinin sorunun kaynağını araştırmaya başladığı öğrenildi. Hatayı düzeltmek için harekete geçen WhatsApp ekibi, yeni bir güncelleme ile karşı tarafa daha yüksek kalitede fotoğraf gönderme özelliğini düzeltecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu