GenelKıbrısManşetSiyaset

“Halkın Partisi; UBP’ye de Türkiye’ye de Kapalı Maraş’ı devlet politikası olarak kabul ettiren parti”

Halkın Partisi Milletvekili Erek Çağatay, Ada TV’de Gündem Özel programına konuk oldu.

-Mine İçsel

Ada TV’de konuşan Halkın Partisi Milletvekili Erek Çağatay,Kapalı Maraş konusunun, devlet politikası haline gelmesini, Halkın Partisi’nin sağladığını belirtti.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Bağımsız Cumhurbaşkanı olduğu 2015 yılındaki tanıtım broşöründe dahi Kapalı Maraş konusunu gündemine aldığını söyleyen Çağatay; Türkiye Cumhuriyeti’nin Kapalı Maraş konusunu dış politikası haline getirmesini dahi Halkın Partisi’nin sağladığını belirtti.

UBP-HP koalisyonu döneminde yaşanan ve Halkın Partisi’nin hükümetten çekilme kararı almasına neden olan Kapalı Maraş açılımı krizine de değinen Çağatay, yaşananları şöyle aktardı:

“O dönemi hatırlayalım. Cumhurbaşkanlığı seçimlerden önce YSK bir talimat vermişti; herhangi bir tören bir açılış, devletin olanaklarını kullanarak bir organizasyon yapılmamalı demişti. Tamamen seçime yönelik coşkulu bir açılış yapıldı.Bu YSK’ya da aykırı bir hareket.  Kapalı Maraş ile ilgili KKTC yönetiminde açılma konusunu politika haline getiren Halkın Partisi’dir. Halkın Partisi bu görüşünü sadece hükümet ortağı UBP’ye değil’ Türkiye Cumhuriyeti’ne de kabul ettirmiş, Türkiye Cumhuriyeti dış politikası içinde anılmasını sağlamıştır. 2015’ten beri Özersay bunu savunuyor. Ve bu konuyu hükümet politikası yapıyorsunuz, koordinasyonu size yani Dışişleri bakanlığına veriliyor. Ama sizin dahi haberiniz olmadan bir adım atılarak apar topar Maraş açılıyor…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu