EkonomiGenelKıbrısManşet

İhale de kirlendi

Defalarca kez akaryakıt ihalesini kazanan fakat her kazandığı ihale iptal edilen Sideral Lines firması yine ihaleye en düşük teklifi veren taraf oldu. Bakan Arıklı’nın TPIC’i ihaleden yine elendi fakat bu kez de piyangodan Gürcan Erdoğan’ın Coral Enerji’si çıktı

MEMLEKET MESELESİ OLDU… Artık basit bir ihaleden çıkarak adeta memleket meselesi haline gelen KIB-TEK Akaryakıt Temin İhalesi’nde sular durulmuyor. Defalarca kez açılan ve iptal edilen 220 bin tonluk ihalenin ardından 150 bin tona düşürülen ve teknik şartnamede yapılan değişiklerle talep edilen yakıtın kalitesi de düşürülen ihaleye en düşük teklifi yine 33.23 dolar ile Sideral Lines Denizcilik firması verirken, son dakika piyangodan çıkar gibi ihaleye teklif veren Coral Enerji firması 36.89 dolar ile ihaleye katılma hakkı kazandı. Bakan Erhan Arıklı’nın ihalesiz şekilde akaryakıt temin ettiği TPIC firması ise yine evrak sorunu nedeniyle ihaleden elendi.

GÜRCAN ERDOĞAN’IN MARİFETİ… GIYNIK Gazetesi’nin elde ettiği bilgilere göre, Azeri Koral Enerji firmasının KIB-TEK Genel Müdürü Gürcan Erdoğan’ın marifetiyle son dakika ihaleye katıldığı öğrenildi. Erdoğan’ın 17 Eylül Cuma günü mesai bitiminden sonra KIB-TEK’in kapılarını ve vezneyi açtırarak Coral Enerji firmasına ihale şartnamesinin verilmesini sağladığı öne sürüldü. GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Coral Enerji firmasının Merkezi İhale Komisyonu’na sunduğu Rafineri Opsiyon Belgesi ve Gemi Opsiyon Belgesi’nde bir takım usulsüzlükler tespit edildiği de iddia edildi. Coral Enerji firmasının Rafineri Opsiyon Belgesi’nde yer alan rafinerinin Rusya’da faaliyet gösteren bir rafineri olduğu ve söz konusu rafineri dâhil Rusya’daki hiçbir rafinerinin yüzde 1 oranında sülfür içeren fuel-oil yakıt üretmediği öğrenildi.

YARKINER: TOPLUMU YANILTMAYA ÇALIŞIYORLAR… Öte yandan Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ayer Yarkıner, daha önce Teknecik Elektrik Santralinde makinalarda hasara neden olan yakıt ile geçtiğimiz gün tahlil sonuçları açıklanan yakıtın aynı olmadığını vurguladı. Makinalarda görülen hasarın ‘evsafına uygun olmayan yakıt kullanımından’ kaynaklandığını ifade eden Yarkıner, “Gemiden, geminin üzerinde bulunan yetkisiz heyet huzurunda alınan numunelerin tahlilleri ile toplum doğru olmayan şekilde bilgilendiriliyor. Yeni tedarik edilecek gemideki yakıtın analizi ile bir önceki yakıtın kullanılmasından kaynaklanan kırılmanın ne alakası var?” diye sordu.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu