GenelGüney KıbrısManşet

Hindistan Dışişleri Bakanı Rum Meclis Başkanı’yla görüştü

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, Güney Kıbrıs’ta dün gerçekleştirdiği resmi temaslar çerçevesinde Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu’yla görüştü.

Alithia ve diğer gazeteler, Hindistan Dışişleri Bakanı Jaishankar’ın dün Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu’yla bir araya geldiğini ve Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik çabalara desteğini dile getirdiğini yazdılar.

Rum Meclis Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Jaishankar, ülkesinin Kıbrıs sorununa BM kararları çerçevesinde bir çözüm bulunması yönündeki çabalarını desteklediğini belirtirken Rum Meclis Başkanı Dimitiru ise, Kıbrıs sorununa ilişkin ilkeli tutumu sebebiyle Jaishankar’a teşekkürlerini iletti.

Dimitriu görüşmede, Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs sorununa adil, kalıcı ve Kıbrıs’ı yeniden birleştirecek bir çözüm bulunması yönünde çaba sarf ettiği iddiasını dile getirirken, Türkiye’nin, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) ve özellikle kapalı bölge Maraş’ta gerçekleştirdiği sözde kışkırtmalara değindi.

Habere göre görüşmede, iki ülke arasındaki dostluk ilişkileri ve işbirliğinin önemine de vurgu yapıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu