KıbrısManşet

KKTC’deki dini ibadet yerlerine geleceklere 1 yıla kadar ikametgah izni

UBP –DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin meşruiyeti tartışılırken İkamet İzinleri ve Vizeler Tüzüğü'nde ciddi değişiklikler yapıldı. Yapılan değişikliklerle Kıbrıs'ın kuzeyi yeniden sorma gir hanına dönecek ve tarikatlara teslim edilecek.

UBP–DP-YDP Azınlık Hükümeti aldığı kararlarla İkamet İzinleri ve Vizeler Tüzüğü’nde ciddi ve tehlikeli bulunan değişiklikler yaptı. Yapılan değişiklere göre bir kişinin ülkeye girip giremeyeceğine bir kişi karar verecek, dini ziyaret yapmak için ülkeye gelenler ise bir yıla kadar oturma izni alabilecek.

Bakanlar Kurulu’nun bayram öncesi sessiz sedasız yaptığı değişiklikler ile bir kişinin ülkeye girmesine Baş Muhaceret Memuru karar verecek. Görevini kötüye kullanma ve rüşvete olanak sağlama potansiyeline sahip bu değişiklik ile mevcut tüzüğe eklenen yeni maddede, “Baş Muhaceret memurunun konu şahsın durumunu değerlendirip, uygun görmesi halinde ülkeye girişine izin verebilir.” ifadesi yer aldı. Tüzükte turist vizesinin hangi koşullarda uzatılabileceği de belirlendi. Yapılan değişiklikte, “Baş Muhaceret Memurunun uygun görmesi halinde elzem görülen hallerde konu şahsın vize süresi en fazla 90 güne tamamlanacak şekilde uzatılabilir” ibaresi yer aldı.

DİNİ İBADETE GELECEKLERE 1 YILDA KADAR İKAMET İZNİ
UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin İkamet ve Vizeler Tüzüğü’nün 14’üncü maddesinin (2) fıkrasına “n” bendi eklenerek bir kişi inanç turizmi kapsamında KKTC’deki dini ibadet yerlerini ve dergahları ziyarete gelirse 1 yıla kadar ikamet izni alabilecek.
Yapılan bu değişiklikle Kıbrıslı Türklerin laik yapısının değiştirilmeye çalışıldığı, ülkeye taşınacak tarikatların misyonerlik faaliyetlerini sürdürerek mürit toplamaya çalışacağı biliniyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu