KıbrısManşetToplum

“Hız tespit kameralarına ait cezalarının dağıtımı için ihaleye çıkılacak”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı "Hız tespit kameralarına ait cezaların dağılmaması" meselesi ile ilgili Meclis kürsüsünden ortaya atılan iddialar hakkında açıklamalarda bulundu

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı “Hız tespit kameralarına ait cezaların dağılmaması” meselesi ile ilgili Meclis kürsüsünden ortaya atılan iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.

Cezaların dağıtımı ile ilgili ihale, kaynak yetersizliği nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılamadığı belirtilirken 2024 bütçesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte cezalarının dağıtımı için ihaleye çıkılacağı açıklandı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“Hız tespit kameraları ile ilgili basın ve Meclis kürsüsünden ortaya atılan iddialar karşısında aşağıdaki açıklama gerekli görülmüştür:

Hız tespit kameralarına ait cezalar, her yıl yapılan ihale sonucu belirlenen kurye aracılığı ile dağıtılmaktadır. Hız tespit kameralarına ait cezaların dağıtımı ile ilgili ihale, kaynak yetersizliği nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılamamıştır. Bu yıl gerekli kaynak bulunmuş, olup 2024 bütçesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte cezalarının dağıtımı için ihaleye çıkılacaktır.

Yeni cihaz alımıyla ilgili ne bir ihale kararı, ne bir Bakanlar Kurulu kararı ne de Bakanlığımızda yürürlükte olan herhangi bir sözleşme bulunmamaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan 2023 Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü’nde yer alan ve bu çerçevede KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile TC. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında; hız tespit kameraları, ağır vasıtalar hareket halindeyken ağırlık ölçümü yapabilecek kantar sistemleri ve akıllı trafik sistemleri ile ilgili çalışmalar başlatılmıştır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu