ÇevreKıbrısManşetSporToplum

Homofobik saldırılara maruz kalan Ebrar Karakurt’a destek büyüyor

Türkiye Milli Takımı'nda yer alan voleybolcu Ebrar Karakurt’un kız arkadaşıyla fotoğrafını paylaşması üzerine maruz kaldığı homofobik saldırıların ardından sporcuya destek büyüyor.

Instagram hesabından sonradan kaldırdığı bir fotoğraf paylaşan voleybolcunun cinsel yönelimiye ilgili nefret söylemi içeren paylaşımlar yapıldı.

Bazı sitelerde hedef gösterilmeye çalışılan başarılı voleybolcuya daha sonra toplumun farklı kesimlerinden büyük destek geldi.

Aralarında bilikte mücadele verdiği takım arkadaşlarından şarkıcı Demet Akalın’ın da bulunduğu destek paylaşımlarında öne çıkan çıkan mesaj ise “Size ne” oldu.

Karakurt daha sonra 2019 FIVB Uluslar Ligi finallerinin rüya takımında yer aldığı plaketiyle verdiği pozu paylaşarak homofobik saldırılara imalı bir yanıt verdi. Story’sini ‘Ben böyleyim’ şarkısı eşliğinde paylaştı.

Karakurt’un takım arkadaşlarından Eda Erdem Dündar, Meryem Boz, Cansu Özbay, Tuğba Şenoğlu, Zehra Güneş ve daha birçok isim sporcunun Instagram postu altında desteklerini gösterirken bazıları da tweet attı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu