KıbrısManşetToplum

HP Genel Başkanı Özersay: Siyasi partilerin kendilerine kıyak çektikleri yasa Anayasa Mahkemesine taşındı

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, bir süre önce Meclis’teki siyasi partiler anlaşarak kendilerine bir kıyak geçerek, belirli bir döneme ait mali hesapları denetimden muaf tutan bir yasayı oybirliği ile geçirdiklerini ifade etti.

Özersay konu ile ilgili, bazı parti genel sekreter ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılıp yargılanmaları için adım atıldığı ve Meclis’e yazı yazıldığı için bu yasayı yapıp kendilerine muafiyet yarattıklarını iddia etti.

Özersay, Halkın Partisi olarak bu konuda defalarca açıklama yaptıklarını, TV yayınlarıyla ve çektikleri videolarla bir kamuoyu oluşması için çaba ortaya koyduklarını ifade etti.

Özersay konu ile ilgili açıklamalarının devamında şunları söyledi;
“Bugün öğreniyoruz ki Finansal Eylem Derneği Meclis’teki gayrimeşru hükümetle muhalefetin anlaşarak oybirliği ile geçirdiği ve kendilerini koruyan, kollayan bu yasaya karşı Anayasa Mahkemesi’nde iptal davası dosyaladı. Konunun bu noktaya gelmiş olması memnuniyet vericidir. Bizde ilk günden itibaren yaptığımız gibi bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.
Bu arada Finansal Eylem Derneği kaynağı belirsiz paralar ve kayıt dışılığa karşı mücadele konularıyla ilgili çalışma yapan bir dernek.” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu