GenelKıbrısManşet

HP, Lapta Huzurevi’ni gündeme getirdi

Lapta Huzurevi ile ilgili açıklamada bulunan Halkın Partisi, "Huzur Bırakmadılar: Lapta Huzurevi Yeni Yerinde Ne Zaman Hizmete Açılacak?", sorusunu gündeme taşıdı.

Halkın Partisi (HP) yaptığı yazılı açıklamada, “Huzur Bırakmadılar: Lapta Huzurevi Yeni Yerinde Ne Zaman Hizmete Açılacak?”,  sorusunu sordu. “Lapta Huzurevi’nin Yeni Yerinde Hizmet Başlangıç Tarihi Belli Değil” ifadeleri kullanıldı. Yapılan açıklamada, 15 Kasım 2022’de inşaatına başlanacağı vaadiyle duyurulan ve bir yıl içinde faaliyete geçeceği söylenen Lapta Huzurevi’nin durumunun belirsizliğini koruduğuna dikkat çekildi.

9 ay içerisinde hizmete açılması planlanıyor, proje belirsizliğini koruyor

“İhalesi 6 Aralık 2022’de tamamlanıp inşaatına başlanan proje, hedeflenen 15 Kasım 2023 bitiş tarihine ulaşamadı ve yeni tarih olarak 24 Kasım 2024 açıklandı. Şu an inşaat hala karkas halinde ve 9 ay içinde tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor. Ancak, projenin zamanında bitirilip bitirilemeyeceği belirsizliğini maalesef koruyor.” denilen açıklamada, bu süreçte Lapta Huzurevi ‘nin geçici bir yerde hizmet verirken, bu yer için kira bedeli ödenmeye devam edileceğine vurgu yapıldı.

Özel bakımevi açmak için de teşvik sağlanmıyor

HP’den yapılan açıklamaya şöyle devam edildi:

“Yaşlı Bakım Evleri Yönetimi Çalışma Bakanlığı’na bağlı ve yetkililer Sağlık Bakanlığı ile pek bir bağlantı kurulamadığı dile getiriliyor. Oysa yaşlılarımızın doğal olarak bakıma ve doktora gereksinimleri oluyor. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı ile Çalışma bakanlığının senkronize bir şekilde çalışması, bakım evlerinde görevlendirilen hastabakıcı ve hemşire sayılarının  yeterli düzeye getirilmesi gerekiyor. Bakım evlerinin herhangi bir hastane kampüsü içinde olması,  bu tarz sorunları azaltabileceği, tüm bakımevi yöneticilerinin ortak görüşü. Denetimlerin çok sık yapılması gerektiği söyleniyor.
Bakım evlerimizin  hem yaşlılarımızın rahat yürüyüş yapabileceği hem de ambulansın rahat girip çıkabileceği yerlere konumlandırılması onların yaşamlarını daha rahat bir şekilde sürdürmeleri için öncelikli bir gereksinim.
Ayrıca yetkililer, devlet bakım evlerinin yetersiz olmasının yanı sıra,  özel bakım Evi açmak  için de  devletin herhangi bir teşvik sağlamadığı  görüşündeler.”

Ülkede yaşanan liyakat sorununa dikkat çekildi

Açıklamada, tam da bu noktada ülkede yaşanan liyakat sorununa dikkat çekilen açıklamada, tüm kamu kuruluşunda olduğu gibi vatandaşa yeterli hizmet verilmediği belirtildi. “Kamu hizmeti komisyonunun yapacağı sınav ile herkese duyurularak ve fırsat eşitliği sağlanarak, Yaşlı bakımevlerinde görevlendirilmek üzere, bu görevlerin uzmanı olan sadece 10 kişiyi, ihtiyacı olan bu kurumlarımızda göreve başlatsalar, bugün yaşamış olduğumuz ve toplumda büyük üzüntüye yol açmış, yaşlılarımızın yaşadığı zulmü önleyebilecek, denetleyecek ve bunun için çalışacak insanlarımız görevlerinde olurdu. Partizanlıkla, halka verilen bu zarar ancak bu tarz işe alımların durması ve bu görevleri laikiyle yapacak olan insanların göreve alınmasıyla düzelebilir.” ifadeleri kullanıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu