KıbrısManşetToplum

HP: “Sabotajı doğrudan bu gayrimeşru hükümetin yaptığı anlaşılıyor”

Halkın Partisi (HP), Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne (CTP) seslendi; “Gelin toplumsal muhalefeti birlikte örgütleyip bu gayrimeşru hükümeti istifaya zorlayalım”

Halkın Partisi (HP), Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne (CTP) seslendi; “Gelin toplumsal muhalefeti birlikte örgütleyip bu gayrimeşru hükümeti istifaya zorlayalım”

HP: Sabotajı doğrudan bu gayrimeşru hükümetin yaptığı anlaşılıyor

Yazılı açıklama yapan HP, önce medya üzerinden Elektrik Kurumu’nu ve çalışanlarını yıpratma operasyonu yaptıklarını, şimdi de çevik kuvveti kullanarak devletin kurumuna, ihalesiz şekilde peşkeş çekmeye karar verdikleri firma yetkililerini soktuklarını söyledi.

HP açıklamasında, “Oysa daha dün aslında elektrik kesintilerinin sebebi belli oldu, bu operasyonu ve kesintileri gayrimeşru hükümetin büyük ortağı UBP’ye yakın isimlere yaptırdıkları anlaşılıyor, sırf halkı Elektrik Kurumu’na ve çalışanlarına karşı kışkırtmak için sabotajı doğrudan bu gayrimeşru hükümetin yaptığı anlaşılıyor” denildi.

“CTP’ye çağrımızdır; Gayrimeşru hükümete normal hükümet muamelesi yapmayı bırakın artık”

Açıklama şöyle devam etti;

“Bin defa söyledik binbirinciyi de söyleyeceğiz, yarın çok geç olacak. En erken zamanda bu hükümeti istifaya zorlamalıyız.

Halihazırda bir yıl kaybettik ve uyardığımız gibi hem kurumlar (Kıb-tek), hem değerler (laiklik) hem de ilkeler (Anayasa’nın üstünlüğü/hukuk devleti) yerle bir edildi.

Meclis’te kalmayı tercih eden ana muhalefet partisi CTP’ye çağrımızdır;

Böyle bir gayrimeşru hükümete normal bir hükümet muamelesi yapmayı bırakın artık! Ortak komitelerde, Meclis Genel Kurulunda hem sizi hem de memleketi oyalıyor, hepimizle alay ediyorlar. Gelin toplumsal muhalefeti birlikte örgütleyip bu gayrimeşru hükümeti istifaya zorlayalım.

Asıl karanlık bu gayrimeşru hükümetin zihniyetidir, Halka elektrik konusunda eziyet çektirenler yakıt alım planlaması yapmayıp ihalesiz alanlarla, ihalesiz taşıtanlardır, yani siyasilerdir, bu gayrimeşru hükümettir. Kurumun kötü yönetilmesinin sorumlusu kurum çalışanları değil, kurumun yönetimini siyasi atamayla oraya getiren bu çakma hükümettir. O nedenle artık gözümüzü açalım. Ortada ciddi bir operasyon vardır.

Bu devran dönecek, #ÖnceMemleket diyebilenler yan yana durduğu takdirde her karanlığın ardı aydınlıktır”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu