GenelManşet

Hrant Dink’in ölümünün üzerinden 15 yıl geçti

Hrant Dink'in katledilmesinin üzerinde 15 yıl geçti. Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan Sebat Apartmanı'na bugün saat 15.00'te yapılacak anma için "15 eksik yıl" pankartı asıldı.

 

Hrant Dink’in katledilmesinin üzerinde 15 yıl geçti. Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan Sebat Apartmanı’na bugün saat 15.00’te yapılacak anma için “15 eksik yıl” pankartı asıldı.

Agos Gazetesi’nin kurucusu ve genel yayın yönetmeni Hrant Dink, İstanbul’da katledildiği eski gazete binasının önünde 15. kez anılıyor.

Yaşamı boyunca hakikat mücadelesi veren ve toplumsal barış için diyalog çağrısı yapan gazeteci Hrant Dink, 15 yıl önce Halaskargazi Caddesi’ndeki eski Agos Gazetesi’nin bulunduğu binanın önünde katledildi. Geçen yıl pandemi nedeniyle çevrimiçi düzenlenen anma, bu sene önceki yıllarda olduğu gibi Dink’in katledildiği Sebat Apartmanı önünde yapılıyor.

‘CESARETİNİ KALBİMİZE YAZDIK’

“15 eksik yıl” sloganıyla bir araya gelenler, Hrant Dink’in katledildiği yerde toplanıyor. Agos Gazetesi’nin eski ofisi olan apartmana “15 Eksik Yıl” yazan bir pankart asıldı. Pankarta, Hrant’ın Arkadaşları tarafından yazılan şu sözler yer aldı: “Büyülü sözlerinden, keskin bakışından, barış inadından ve kocaman gülüşünden uzak 15 yıl geçti Ahparig. Ama hafızanın hükmü geniş. Senin sözünün arkasındayız. Cesaretini kalbimize yazdık. Gülüşünü yüzümüze kazıdık. Bil ki, her eksik yılda daha da çoğalıyoruz Ahparig.”

Fiziki mesafe ve maske kuralları uygulanarak yapılan anmada, katılımcıları Hrant’ın Arkadaşları’ndan Bülent Aydın konuşmasıyla karşılaşıyor.

Anma töreni Hrant Dink Vakfı’nın sosyal medya hesapları ve youtube kanalından da canlı olarak aktarılıyor.

İzlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=mjtpwgFtRfg

Diğer Haberler

Başa dön tuşu