EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

“Hükümet başa gelirken ömrünü Ekim ayı olarak biçmişti”

Eski Cumhuriyet Meclisi Başkanı Uluçay, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, hükümetin gailesinin parti içerisindeki kurultay olduğuna vurgu yaparak, ne Meclis çalışmalarıyla alakalı ne de ülkenin ihtiyaçlarıyla alakalı gündemlerin yer almadığını aktardı.

ONLAR DA SÜRDÜRÜLEMEZ OLACAĞINI ÖNGÖRMÜŞLER… Uluçay, hükümetin kurulurken Hükümet programına da Erken Seçim olacağının ve Ekim ayında bunun son bulacağının belirtilmiş olduğunu açıklayarak, “Hükümetin iç kavgaları nedeniyle bu süreç uzadı. Onlar da sürdürülemez olacağını öngörmüşler” dedi.

BİZ YUMURTANIN KAPIYA DAYANMASINI BEKLİYORUZ… Sağlık açısından çocuklar ve velilerin hassasiyetinin ön planda tutulması gerekirken ve devletin tamamen ters istikamete gittiğini ima eden Uluçay, “Biz yumurtanın kapıya dayanmasını ya da şekerin suya düşmesini bekliyoruz” dedi.  

Bu sabah Kanal T’de yayınlanan sabah programına konuk olan Cumhuriyet Meclisi takımında CTP Milletvekili ve eski Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İlk olarak hükümeti eleştiren Uluçay, “Görünen köy kılavuz istemez” diyerek, hükümetin işleri yürütemediğinin ve sürdürülebilirliğinin kalmadığının açıkça ortada olduğunu ifade etti.

Uluçay, hükümetin gailesinin parti içerisindeki kurultay olduğuna vurgu yaparak, ne Meclis çalışmalarıyla alakalı ne de ülkenin ihtiyaçlarıyla alakalı gündemlerin yer almadığını aktardı.

“Biz bu ülkede pandeminin getirdiği koşulların olumsuzluklarını en aza indirgemek adına bir ortak politika oluşturmak zorundayız. Bugün bizi yönetenler şu ana dek bu süreci yönetemedikleri gibi bu saatten sonra da yönetemeyecektir. Bu yüzden en erken zamanda seçim olmalı” diyen Uluçay, halkın iradesiyle oluşacak hükümetin 4/4 buçuk yıllık ajanda ile bu ülkeye hizmet etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Uluçay, süreç itibariyle bunun zor olacağını çünkü turizm ve yükseköğrenim alanında yüzde 80 oranında gerilemiş durumda olduğumu, 50 bine yakın kişinin ise işsiz kaldığını aktararak, önümüzdeki yıl hareketlilik yakalamak zorunda olduğumuza parmak bastı.

“HÜKÜMET DE SÜRDÜRÜLEMEZ OLACAKLARINI ÖNGÖRMÜŞ”

CTP Milletvekili ve eski Cumhuriyet Meclisi Başkanı Uluçay, hükümetin kurulurken ömrünün Ekim ayına kadar olacağını öngördüğünü söyleyerek, hükümetin iç kavgaları nedeniyle bu sürecin uzadığını söyledi.

Hükümet programına da Erken Seçim olacağının ve Ekim ayında bunun son bulacağının belirtilmiş olduğunu açıklayan Uluçay, ‘Onlar da sürdürülemez olacağını öngörmüşler” dedi.

Öte yandan Uluçay, hükümetteki partilerin kendi içlerinde de bölündüğüne değinerek, buna rağmen hala daha vaatler vermeye devam ettiklerine dikkat çekti.

ULUÇAY: BİZ YUMURTANIN KAPIYA DAYANMASINI BEKLİYORUZ

Sağlık açısından çocuklar ve velilerin hassasiyetinin ön planda tutulması gerekirken ve Devlet bunu yapmak mecburiyetindeyken, tamamen ters istikamete gidildiğini ima ederek, Güney Kıbrıs’ta alınan tedbirlerden şu şekilde bahsetti:

“Özellikle Güney Kıbrıs’ta öğrencilerin tek sırada oturabilmesi için 50 binin üzerinde masalar üretilerek, mesafe kuralına dikkat edildi. Bu da onların ön hazırlık yaptıklarının bir işaretidir. Biz yumurtanın kapıya dayanmasını ya da şekerin suya düşmesini bekliyoruz.

Okulların açılacağı konusunda karar alındığında, okullar açılmadan bir hafta önce testlerle ilgili düzenlemeler yapılması gerekirdi ki yığılmalar yaşanmasın. Ancak böyle bir organizasyon yapılmadı ve okulun açılmasına bir gün kala veliler aranarak, test koşulundan haberdar edildi ve bu defa yığılmalar yaşandı.”

Bilinmeyen bir süreç içerisinde olsaydık bunu kabul ederdim lakin burada kararlar alınmış ve hazırlıklar yapılmışken bunu yapmamamız koordine olamamanın bir örneğidir. O yüzden bu süreci yine aynı titizlikle davranarak, okulların açılacağı günü beklemeden son hafta ihtiyaç olunan testleri okullara ekip göndererek de yaptırabilirdik.”

Ayrıca, yükseköğrenim konusuna da değinen Uluçay, pandemi döneminde ciddi kayıplar yaşandığını ve yüzde 60’a yakın kayıp verildiğine vurgu yaptı.

Uluçay, “Aylardan beri aynı şeyi söylüyor, yükseköğrenimin de yüz yüze eğitim vermesi gerektiği konusuna değiniyoruz” diyerek, hummalı çalışmalar yapıldığını ve öğrencilerin ülkemize gelmek için yola çıktıklarında ise havaalanında kaos ile karşılaştıklarını anlattı.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu