KıbrısManşetSiyaset

Hükümet protokolü bugün saat 17.00’de imzalanıyor

UBP-DP-YDP azınlık hükümeti kuruldu. 3 parti arasındaki hükümet kurma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte hazırlanan hükümet protokolü de bugün imzalanacak

GIYNIK ÖZEL

UBP-DP-YDP azınlık hükümeti kuruldu. 3 parti arasındaki hükümet kurma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte hazırlanan hükümet protokolü de bugün imzalanacak.

Saat 17.00’de Cumhuriyet Meclisi Mavi Salon’da UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner, DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı arasında hükümet protokolü imzalanacak.

UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin kabinesinin bugün Cumhurbaşkanı’na sunulup sunulmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Bakanlıklarla ilgili kararname ve bakanlar kurulu listesi hükümet kurma görevini yürüten UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner tarafından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunulacak. Buna müteakip Cumhurbaşkanı atadığı Bakanlar Kurulu listesi ve onayladığı bakanlıklarla ilgili kararnameyi meclise yazı ile bildirecek.

Anayasaya göre Bakanlar Kurulu’nun programı, Cumhurbaşkanı’nın bakanları atama tarihinden başlayarak en geç bir hafta içinde, Başbakan veya bir bakan tarafından, Cumhuriyet Meclisi’nde okunması gerekiyor.

Programın Cumhuriyet Meclisi’nde okunmasından sonra güvenoyuna başvurulacak.  Güvenoyu için görüşmeler programın okunmasından iki tam gün geçtikten sonra başlayacak ve görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra oylama yapılacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu