KıbrısManşetSiyasetToplum

Hükümet tepkilere kulak tıkadı

Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı, tüm tepkilere rağmen Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda UBP-DP-YDP hükümetinin oy çokluğuyla kabul edilmesiyle birlikte, eğitimde kaos daha da derinleşti.

Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı, tüm tepkilere rağmen Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda UBP-DP-YDP hükümetinin oy çokluğuyla kabul edilmesiyle birlikte, eğitimde kaos daha da derinleşti.

TEPKİLERE RAĞMEN OY ÇOKLUĞUYLA ONAYLANDI
Öğretmenler (Değişiklik) Yasası ile geçici öğretmen alımı, ilkokul öğretmeni ve özel ders öğretmeni tanımları, ilkokul öğretmenlerinin öğretmenliğe atanmada aranan nitelikleri, ilkokul öğretmenleri ile orta, mesleki ve teknik öğretim okulu öğretmenlerinin haftalık ders saatleri düzenlendi. Öğretmenlerin hizmet içi eğitimlere katılımının sağlanması zorunlu hale geldi. Düzenlemeyle “A” Öğretmen ve “B” öğretmen statüsü kazanan öğretmenlerin ders saatleri de yeniden düzenlendi.

EYLEM SIRASINDA ARBEDE
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nda (KTÖS) örgütlü öğretmenler, “Öğretmen (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesi” talebiyle başlattıkları eylemlilik süreci çerçevesinde tüm okullarda greve gitti ve Cumhuriyet Meclisi önünde eylem gerçekleştirdi. Eylem sırasında mezun olup atanmayı bekleyen öğretmen adayları, diploma ve kalemlerini Meclis bahçesine attılar. Polis ile eylemciler arasında yaşanan arbedenin ardından Meclisin bahçe kapısı söküldü.

ERHÜRMAN: ÖĞRETMENLERİN İTİBARINI YERLE BİR ETTİNİZ
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın Ağustos ayında Meclis’e gönderildiğini ancak 9 ay sonra sınav döneminde komitenin gündemine alındığını kaydetti. Komite çalışmalarına başbakanın müdahale ettiğini savunan Erhürman, “Bir anda komiteye Ünal Üstel’den talimat geliyor ve bu yasa bugün geçecek deniyor” diye konuştu. “Bu, memlekette öğretmenin itibarını nasıl yerlerde süründürmeye çalıştığınız göstergesidir” diyen Erhürman, bunu anlamanın mümkün olmadığını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu