KıbrısManşetSiyaset

Hükümetten ‘icraat ve hedef’ toplantısı

UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti, “Halka hizmet yolunda 1 yıl” ismiyle basın toplantısı düzenledi.

UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti, “Halka hizmet yolunda 1 yıl” ismiyle basın toplantısı düzenledi.

“ENERJİ VİZYONUMUZ AÇIK VE NET”
Başbakan Ünal Üstel, hükümetin bir yılını değerlendirdi, hedefleriyle ilgili bilgi verdi. Hükümetin enerji vizyonunun açık ve net olduğunu söyleyen Üstel, “Yerel santrallerimizi koruyarak ve güçlendirerek, ülkemize kablo ile elektrik getirilmesini sağlayacağız ve enterkonnekte sisteme bağlanacağız” dedi.

“YEREL YÖNETİMLER REFORMU’NU HAYATA GEÇİRDİK”
“Bir türlü başarılamayan Yerel Yönetimler Reformu’nu biz hayata geçirdik” diyen Üstel, gösterdikleri cesaret ve kararlılıkla finansal açıdan kendi ayakları üzerinde durabilecek, araç ve personel sayısı bakımından güçlü, gelirleri artan belediyeler yarattıklarını söyledi.

Başbakan Üstel’in açıklamalarından öne çıkanlar:

*Başbakan Ünal Üstel, hane gelirleri 85 bin TL’yi aşmayan ve ilk defa konut sahibi olacak gençlere, 1 milyon 200 bin TL’ye kadar aylık yüzde 1 faizli, 10 yıl vadeli “ilk evim kredisi” vermeye başlayacaklarını açıkladı.

*Üstel, hükümetin bir yılda yaklaşık 65 yasayı Meclis’ten geçirdiğini, bunların yanında 80’e yakın yasayı Meclis gündemine taşıdığını belirtti.

*Kamu çalışanlarının alım güçlerini kaybetmemeleri için, imkânların da ötesine geçerek “tarihi artışlar yaptıklarını” dile getiren Üstel, özel sektörün desteklenmesi kapsamında on binlerce çalışanın sigorta primlerine destek sağladıklarını söyledi.

*Üstel, “Hem işverenin yanında durduk hem de özel sektör istihdamının korunmasını sağladık” dedi.

*Hükümetin hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Üstel, hane gelirleri 85 bin TL’yi aşmayan ve ilk defa konut sahibi olacak gençlere, 1 milyon 200 bin TL’ye kadar aylık yüzde 1 faizli, 10 yıl vadeli “ilk evim kredisi” vermeye başlayacaklarını kaydetti.

*Tarım, hayvancılık, ormancılık, arıcılık, balıkçılık ve imalat sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren kendisi dâhil 10 kişiye kadar çalışanı olan işletmelere, 2023 yılı sonuna kadar sigorta prim desteğini yeniden başlatacaklarını dile getiren Üstel, “Bu destekten 7 bini aşkın insan faydalanacak” dedi.

*Üstel, 150 bin TL’lik düşük faizli küçük esnaf, tarım ve hayvancılık kredilerini vermeye başlayacaklarını da söyledi.

*Üstel, depreme dayanıklı olmadığı için, yıkılıp yeniden yapılması gereken konutlara yönelik de, 1 milyon 200 bin TL’ye kadar, aylık yüzde 1 faizli ve 10 yıl vadeli “depreme karşı dayanıklı evler kredisi” vereceklerini ifade etti.

*Üstel, hükümetin bu yılsonuna kadar 50 engelli kişiyi devlette istihdam edeceğini belirtti.

*Hükümetin yeni okul projelerine önem verdiğini dile getiren Üstel, önümüzdeki yılın son çeyreğinde 9 yeni okulu eğitime kazandırmayı planladıklarını dile getirdi.

*Üstel et fiyatında taban ve tavan fiyatının yakın zamanda duyurulacağını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu